Mitt i veckan!

Publicerat: 2012-10-31 Kl: 18:27:00 | I kategori: | 1 kommentarer

 

 

En effektiv dag!

 

Grundade inför den kommande jobbnatten med sovmorgon till 11, tog en promenad, städade vår ena bil invändigt, uppdaterade min bra-att-ha&kom-ihåg-bok som jag har i skåpet på jobbet, handlade en outfit inför helgen (vad vi ska göra ihelgen ska jag berätta sen) och till sist blev det garderobrensning. När P kom hem för en liten stund sen svängde han ihop sin absoluta favorit vardagsrätt, pasta carbonarà! Vi äter carbonara ganska ofta men de är alltid lika överraskande gott! :-)

 

Här hemma har vi nu tänt ljus och medan P ska sätta sig och plugga tänkte jag fortsätta garderobrensningen och sen gå igenom ljusförrådet här hemma. Som vi eldar kan vi nog behöva fylla på med lite mer ljus snart.. :-)

  

Önskar er en härlig onsdagskväll! :-)

 

Update 19.15

Publicerat: 2012-10-29 Kl: 19:19:00 | I kategori: | 0 kommentarer


Myskvällen blev en shoppingkväll på Birsta där vi bland annat träffade morfar, Johanna, Glenn och Lexie! :-)
Nu är vi hemma och vi båda ska sätta oss och plugga. Pontus har tentaplugg och jag har en motiverande samtalsuppgift att göra!

 

Bäst att sätta igång.. :-)

 

 Uppgiften i motiverande samtal är från utbildningen jag var på förra veckan och som jag ska på nästa vecka igen, då ska man bland annat redovisa ett motiverande samtal och de är de jag håller på att förbereda nu. I stort handlar de om hur man motiverar människor som vill, inte vill eller som är ambivalent till att göra en förändring i livet.

Måndag

Publicerat: 2012-10-29 Kl: 16:34:00 | I kategori: | 0 kommentarer


Imorse gick jag av tredje och sista natten för ihelgen! :-)

Idag har jag den där trött-i-knopp&kropp-känslan man lätt får när man kliver upp för tidigt efter nattjobb. Eftersom jag jobbar kväll imorgon så var jag tvungen att kliva upp tidigt idag så att jag ska kunna somna ikväll! Snabba vändningar när man jobbar dag, kväll och natt under samma schemaperiod. Men jag gillart! :-)

 

Nu är snart sambon hemma och vi ska äta tacos till middag! Muums! :-) Eftersom både han och jag har jobbat ihelgen (P gick ut och jobbade extra på sitt gamla jobb) så får det bli ett litet försenat helgmys här hemma ikväll innan min fina ska sätta sig framför plugg! Min så duktiga sambo! ♥
 
 
 

Favorit på naglarna!

Publicerat: 2012-10-27 Kl: 16:45:00 | I kategori: | 0 kommentarer

 

 

 

När jag har några lediga dagar lyxar jag till de med ett nagellack som heter Gabriela. Så fint!!

 

Just nu..

Publicerat: 2012-10-26 Kl: 17:56:00 | I kategori: | 1 kommentarer

 

Stilig och en busig liten Svante! :-)

 

Härliga fredag!

Publicerat: 2012-10-26 Kl: 16:46:00 | I kategori: | 0 kommentarer
 

 

 

En eftermiddag med Linnéa, mormor och morfar! ♥

Nu blir det en promenad in mot stan där vi ska möta upp vänner på Olearys. 
 
Sedan nattjobb! :-) 

Gårdagens inköp

Publicerat: 2012-10-26 Kl: 15:18:00 | I kategori: | 0 kommentarer

 

 

 

Blush- must have (favorit!), microshadow- velvet! :-)
 

Från Sjuksköterskestudent till Sjuksköterska!

Publicerat: 2012-10-26 Kl: 12:38:00 | I kategori: | 0 kommentarer


Idag skulle jag göra min sambo en tjänst, gå och hyra studentlitteratur till honom på Mittuniversitetet! :-)

 

Till en början kändes de bra att vara där igen, men när jag hörde ordet MEDVET i bibblan tänkte jag, stackars människor. Vilken kurs! Iofs vet jag att dem gjort om upplägget nu.. Men.. De var många gånger under den kursen man bara ville dra av sig i håret och bryta ihop. Men då hade jag som tur var en cool-lugn sambo här hemma som också var mitt i plugget, men som inte hade samma hemska känslor och som kunde lugna mig genom att reda ut mina frågetecken! :-) Trots att jag egentligen pluggade mer än Pontus (inte enl. P) så fick jag likt förbannat aldrig lika bra resultat på tentorna som honom! ;-) trots samma pluggmaterial under hela utbildningen. hihi.. Jag som trodde han skulle glida med mig på en räkmacka... Gissa om jag fått ätit upp det nu efteråt!!! ;-) 

 

Kommer så väl ihåg när vi satt i termin tre av sex (som två små skolbarn) vid bordet hos P föräldrar. Svärmor förhörde oss på alla möjliga kroppens funktioner och sjukdomar. Vi körde frågesporter, frågmemory, följde med henne till jobbet och fick fördjupa oss mer i anatomin.. Ja jag vet inte hur många pluggknep vi hade. ;-) Haha.. Trots att de var en tuff kurs så hade vi roligt!!
 
De här tillhörde medvet, medicinsk vetenskap...
 
Reumatologi, Neurologi, Cirkulationen- samt EKG, Blodsjukdomar, Leversjukdomar, Njursjukdomar, Diabetes, Lungsjukdomar, Endokrinologi, Mag/Tarm sjukdomar, Farmakologi, Kirurgi, Ortopedi, Onkologi, Urologi, Antestesi, Pre- Postop. vård, Opersationssjukvård, Gyn- endokrinologi, Gynekologi, Transplantation, Hudsjukdomar, Akut omhändertagande, PVK, Infusioner, Klinisk fysiologi, Bränn- Kylskador, Vätskebalans & syrabas, Chock, Nutrition, Läkemedelshantering, Öron- näsa & hals sjukdomar samt Geriatrik. 
 
En jätte intressant kurs men de var mkt att läsa på om varje område och alla sjukdomar.. Förhoppningsvis har dem gjort om kursen till de bättre nu och jag rekommenderar inte att flytta mitt i kursen heller... Och kanske inte heller jobba extra så mycket just under den kursen som vi gjorde. Men trots mycket runt flytt och jobb så fixade vi den. Kommer nog aldrig glömma den lättnaden!! Belöningen vart Thailand i 3 veckor!

 

Vi har haft väldigt roligt under våra pluggår.. Många frågar om vi inte blivit less på varandra eftersom vi varit ett par, bott ihop och pluggat ihop.. En ganska vanlig fråga. Men svaret är nej oavsett vem ni frågar. Vi har aldrig blivit less på varandra! :-) Inte ens under C-uppsatsen.. ;-) De har gått jätte bra att plugga ihop! Förmodligen för att vi båda haft disciplin och ville göra bra ifrån oss. Vi har stöttat och hjälpt varandra i ur och skur och de flesta två och två uppgifterna har vi gjort ihop! :-) Himla smidigt och praktiskt! Sedan har vi inte suttit-ihop i skolan. P har umgåts med killarna i klassen och jag med tjejgänget.  
 
 

Nu har vi snart varit klar i 1,5 år (sjukt vad fort tiden går!!) och jag har fått med mig mycket i bagaget. På mitt gamla jobb (akut kirurgen) lärde jag mig så sjukt sjukt mycket innan jag 10 månader senare tog beslutet att testa på något nytt. Jag är så glad att jag jobbade där innan jag tog klivet vidare, jag fick så mycket med mig därifrån.

 

 Psykiatri då.. Jag trivs otroligt bra inom psykiatrin och att hjälpa människor psykiskt och socialt. Dem som känner mig vet att jag har ett brinnande intresse för att samtala och motivera människor och de är precis (mestadels) vad jag gör i jobbet- lyssnar och samtalar! Oavsett hur situationerna ser ut och vad som behövs göras har jag viljan att lyssna, motivera, vägleda och stötta! :-) Som sjuksköterska inom psykiatri har man också samma arbetsuppgifter som inom somatiken, dvs mediciner och ansvar.

 

Sista datum för att söka vidarutbildning har nu varit och jag la faktiskt in en ansökan, men mest för kul skull. Jag är just nu mest sugen på att läsa psykiatrividarutbildningen som går på Mittuniversitetet nästa höst men jag la ändå in en ansökan till vårens utbildningar.

Jag har bland annat sökt distriktssjuksköterska och barnmorska!

 

Jag har många funderingar men tiden får väll utvisa vad det blir av framtiden!

Jag känner mig inte stressad! :-)

 

 

De här vart ett långt inlägg.. Jag snöade in på de där med MEDVET-kursen... ;-)

 

Ne, nu ska jag ge mig iväg.. Ska hämta upp syrran och sedan ska vi möta upp mormor och morfar på Birsta C! :-)

 

Make up store

Publicerat: 2012-10-25 Kl: 22:00:00 | I kategori: | 0 kommentarer


Jul och nyårsinspiration! :-)

 

Tjejkväll

Publicerat: 2012-10-25 Kl: 16:36:00 | I kategori: | 0 kommentarer


med en av mina bästa vänner! ♥

 

 

Clubkväll på Make up store ikväll! :-) 
 
 

Svantegos!

Publicerat: 2012-10-25 Kl: 16:04:00 | I kategori: | 0 kommentarer


Idag..

 

Våra fina vänner, Magdalena, Petter och lilla Svante har bestämt sig för att flytta till Sthlm (Magda kommer därifrån). Jag fick en klump i magen när Magda berättade att dem var sugen på att flytta för några månader sedan och jag fick en ännu större klump då lägenheten las ut på hemnet för några veckor sedan.

Magdalena lärde vi känna under sjuksköterskeutbildningen och vi började umgås mycket då. Hon är en fin vän som har tagit en stor plats i hjärtat. Precis som Petter och deras lilla underbara son Svante! Charmigaste killen i stan! 

Vi har bott grannar två ggr, först på Östermalm och sedan när vi flyttade väst på stan köpte dem också en lgh i samma bostadsrättsförening som oss. 

Vi har många fina och roliga minnen ihop och vi kommer såklart att sakna er!
 
 

Tisdagsbio

Publicerat: 2012-10-23 Kl: 23:08:00 | I kategori: | 0 kommentarer

 

  

Ikväll vart det ett spontant biobesök! :-)
Vi såg Taken 2 och den var riktigt riktigt spännande! Kan varmt rekommendera den! :-)
 
 

Utbildning

Publicerat: 2012-10-23 Kl: 15:11:00 | I kategori: | 0 kommentarer

 

 

I motiverande samtal!
 

Igår

Publicerat: 2012-10-23 Kl: 08:23:00 | I kategori: | 0 kommentarer

 

 

Mysig dag på stan med brudarna!
 
På kvällskvisten blev det ännu mer mys, fast då alla 5! Promenad i Österro och kvällsfika ihop! :-)
 
 

Älskar överraskningar!

Publicerat: 2012-10-22 Kl: 21:29:00 | I kategori: | 1 kommentarer


 

Ny parfym från Ralph Lauren (som jag aldrig tidigare testat) och favoritdofter från Body shop!

 

Tackilitack min fina! ♥

 

07,45

Publicerat: 2012-10-22 Kl: 07:46:00 | I kategori: | 1 kommentarer


Uppe med tuppen med P idag! ♥

Är ledig och ska träffa Johanna och Lexie om några timmar! :-)

 

Låten

Publicerat: 2012-10-21 Kl: 20:41:00 | I kategori: | 3 kommentarer


Förra helgen då vi var ute och åt satt Maximilian och nynnade på en låt som jag tyckte jag kände igen..

- Sång efter sång, vinst efter vinst, vi ändrar om sången till något vi minns, Glädjen i laget är störst av allt..

"De är min nya favorit låt!" Haha, sötisen!! :-)

 

Här under kan ni se och höra låten om ni inte redan gjort det: 
 
 
 
 
 

Ute i god tid

Publicerat: 2012-10-21 Kl: 19:00:00 | I kategori: | 0 kommentarer

 

Jag vet att de bara är oktober..

 

Julklappsinslagning och pyssel i väntan på att klockan ska slå 23.30 då jag ska åka och hämta min underbaring på tågstationen! :-)

 
 

Förbereda

Publicerat: 2012-10-21 Kl: 17:15:00 | I kategori: | 1 kommentarer


Nu börjar julsakerna komma in i affärerna och jag gillart. Vet att många tycker att de är lite väl tidigt men det är alltid skönt att vara ute i god tid tycker jag (brukar dock bli att vi springer runt dagarna innan jul och letar julklappar ändå). Vilket fall så har det kommit in massa fina julpapper och jag är ganska svag för det. Extremt fina julpapper på Lagerhaus och IKEA!

 

Ett tips!

Publicerat: 2012-10-21 Kl: 12:49:00 | I kategori: | 0 kommentarer


Jag försöker undvika att tvätta håret varje dag. Nu har jag en tid tillbaka testat torr schampoo mellan tvättarna och vilken grej! Perfekt när man vill få till håret snabbt utan att duscha det. Håret får en fin glans, känns fylligare och går lätt att styla.

Har testat både Björn Axen's och batiste torrschampoo!

Sistnämnda är favoriten! Kan verkligen rekommendera det!

 

Finns på Rusta för 39 kr

eller HÄR!
 

Jaaaa!!

Publicerat: 2012-10-21 Kl: 10:48:00 | I kategori: | 0 kommentarer


Idag är det söndag och min skatt kommer hem från Hamburg! Åååh! ♥

Längtar till jag ska åka och hämta vid tåget ikväll!
Det pirrar i magen! ♥

 

Lördagkväll

Publicerat: 2012-10-20 Kl: 16:59:00 | I kategori: | 0 kommentarer
 

Jeans Dr. denim, tunika MQ, kavaj Lindex, väska Mango.
 
 

Publicerat: 2012-10-19 Kl: 08:05:00 | I kategori: | 0 kommentarer

 

 

Åh vad jag saknar dig hjärtat! ♥

 

Torsdag

Publicerat: 2012-10-18 Kl: 19:31:00 | I kategori: | 1 kommentarer

 


Idag ställde jag klockan på 13 så jag skulle kunna ta vara på dagen trots att jag jobbat natt.. Det är skönt att få några vakna timmar på eftermiddagen trots att man känner sig småseg!

Har tillbringat eftermiddagen med två underbaringar, Johanna och Lexie!

Nu ska jag göra mig klar och ge mig iväg på nattjobb igen.. Sista passet innan några dagar ledigt! :-)
 

Mitt i veckan

Publicerat: 2012-10-17 Kl: 19:50:00 | I kategori: | 0 kommentarer

 

 

Som jag nämnt tidigare var jag på utbildning i Östersund igår. Det var mycket lyckat och vi hade väldigt trevligt! :-) Lärde oss flera bra saker och fick bra vägledning! 

Vi körde i rena vinterovädret när vi skulle till dit men när vi sedan skulle hem (då jag körde) var det jätte fint väder och solen sken! ;-)

Nästa utbildningsdag är nästa vecka, dag 1 i motiverande samtalsteknik.. Spännande även det! :-)

Sen..
Min käraste har åkt till Tyskland, ska hälsa på brodern och ska på fotboll! Att vara ensam är inte något jag tycker är speciellt kul. Fy! Men de sägs ju att de är nyttigt att vara ifrån varandra lite och få sakna! Sist vi var borta ifrån varandra så här många dagar var för ett drygt år sedan då grabbarna var på fotbollsresa och då kan jag säga att saknaden var enorm. Jag har ett ganska fullspäckat schema fram till söndag så jag tror dagarna kommer gå fort.. :-)

Nu dags för nattjobb!
 
Innan Pontus och Per åkte igårkväll hade Pontus lagt på vinterdäcken på vår nya bil så jag ska åka säkert på vägarna. ♥ Guld värt för mig som inte tycker att de är speciellt trevligt väder att köra i nu. Snö, kallt, regn..
 
 

Utbildning

Publicerat: 2012-10-16 Kl: 08:05:00 | I kategori: | 0 kommentarer


.. Idag ska jag inte vara på jobbet förrän klockan nio. Vi är fyra stycken som skall åka till Östersund på en utbildning som handlar om Aspberger syndrom. Jag är för utbildningar i jobbet, tycker att de är roligt att lära mig nytt och få vägledning i vissa situationer.

Vi är ett härligt gäng som åker så det kan nog inte bli annat än en trevlig dag! :-)

Träningsvärk!

Publicerat: 2012-10-15 Kl: 15:59:00 | I kategori: | 0 kommentarer

 

 
Igår var de dags att få se vart P håller hus flera mornar i veckan..  :-)
 
Idag när jag vaknade upp efter nattjobbsömnen läste jag ett sms som jag inte annat än kunde skratta åt! Insåg då vilken jääääkla träningsvärk jag har idag.. Jag trodde hela maginnehållet skulle komma upp när jag skulle ta mig ur sängen.. Haha!  
 

Årets sista grillning

Publicerat: 2012-10-14 Kl: 18:56:00 | I kategori: | 1 kommentarer


Här har ni en nöjd och lycklig grillmästare vid den nya grillen! :-)

 

 

 

Söndag

Publicerat: 2012-10-14 Kl: 13:05:00 | I kategori: | 0 kommentarer

 

 

Startade morgonen med en skön och välbehövlig sovmorgon inför nattens jobb. P klev upp tidigt imorse och gav sig iväg till stugan med sin far. Höstfix inför vintern! 

 

Nu är mitt hjärta hemma igen och vi ska ta-en-hälsa-på-sväng till Timrå! :-)
 

Lördag

Publicerat: 2012-10-14 Kl: 11:47:00 | I kategori: | 1 kommentarer


Härlig kväll med fina vänner! ♥

 

 

 

Mysigt!

Publicerat: 2012-10-14 Kl: 00:14:15 | I kategori: | 0 kommentarer


Lördag

Publicerat: 2012-10-13 Kl: 16:40:00 | I kategori: | 0 kommentarer

 

 
Ikväll är vi bjuden på middag hos nyblivna husägarna - Glenn, Johanna och Lexie! :-)
 

Fredag!

Publicerat: 2012-10-12 Kl: 17:02:00 | I kategori: | 2 kommentarer

 

 

Dags för middag med familjen! ♥
 
Lite senare ikväll ska vi hämta upp Pontus syster Josefin på tågstationen och sedan kan det nog bli biomys eller kanske en casinokväll? :-)
 

Idag..

Publicerat: 2012-10-12 Kl: 14:06:00 | I kategori: | 0 kommentarer

 

Bloggtips!

Publicerat: 2012-10-12 Kl: 13:00:00 | I kategori: | 0 kommentarer


Min farmor tipsade mig igår om en blogg! En kille som är 29 år som fått pancreascancer! Det är så himla tragiskt och bloggen berör mig verkligen. Som en pil rakt in i hjärtat!

 

Här kan ni läsa om sjukdomen!

Här hittar ni bloggen!

Jag blir väldigt ofta påmind om hur snabbt livet kan förändras och att man ska njuta av det som är här och nu!

Vill önska er en fin helg och ta vara på den på bästa sätt! ♥

 

HELG!

Publicerat: 2012-10-12 Kl: 00:04:00 | I kategori: | 2 kommentarer

Tittar tillbaka på gamla mobilbilder och inser att jag varit klar i snart 1,5 år! Herrejisses vad fort de gått! :-)
 

Underbar bild!

Publicerat: 2012-10-09 Kl: 12:54:00 | I kategori: | 1 kommentarer

 

 

 Idag umgås jag med Johanna och Lexie innan jag ska iväg och jobba kväll! :-)

Alnös år!

Publicerat: 2012-10-08 Kl: 22:05:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer
 
Jag har tidigare nämnt här i bloggen att Pontus (tillsammans med Johan) har hållt på med en hemlis inför lagfesten som var i helgen..
 
 Se hela klippet och få er ett, flera eller inget gott skratt! :-)
 
 
 http://www.youtube.com/watch?v=60KQfL-RC4w&feature=youtu.be

Du saknas

Publicerat: 2012-10-08 Kl: 21:09:00 | I kategori: | 1 kommentarer


här hemma i Sundsvall!

 

Shoppingtur

Publicerat: 2012-10-08 Kl: 19:54:00 | I kategori: | 0 kommentarer

 

med syster!

Högsta vinsten!

Publicerat: 2012-10-08 Kl: 12:15:00 | I kategori: | 1 kommentarerAtt känna sig älskad är den bästa känslan man kan uppleva och kärleken mellan oss är helt makalös, de går verkligen inte att beskriva i ord!

Jag är så otroligt lyckligt lottad som får dela livet med världens finaste. Hur kan jag ha sån otrolig tur?

Jag gör allt för honom och han gör allt för mig! ♥

Kärleken till denna fantastiska människa går inte att beskriva i ord!

Jag älskar dig så sjukt mycket!!! ♥

 

Vi är nu inne i oktober månad och det är alltså 8 år sedan vi träffades för första gången! Vi har så himla mycket med oss genom åren och jag kan inte förstå vart alla år har tagit vägen? 

 

Bloggtorka!!

Publicerat: 2012-10-07 Kl: 23:52:00 | I kategori: | 1 kommentarer


Ni har kanske märkt att jag har lagt bloggen på hyllan ett tag. Jag saknar inspiration och vet inte riktigt vad jag ska skriva eller lägga ut för bilder.

Ge mig gärna lite tips, för visst är det lite trist att kolla in här och se att de inte skett en uppdatering på över en vecka? Jag personligen tycker att de är jätte trist att kolla in på bloggar där de bara uppdateras 4 ggr i månaden. Men nu är jag ju typ där själv.

Den här helgen har gått i väldans rask takt (som egentligen alla helger gör) och jag skulle egentligen ha haft en ledig helg men pga passbyte tidigare i höst så har jag jobbat två nätter i helgen! :-) När man jobbar nätter under helg säger det bara svisch så är helgen slut. Förutom jobb och sömn har vi umgåts med familj och släkt, shoppat lite, tränat och sen igårkväll var P på avslutningsfest med laget och då blev jag bjuden på middag hos farmor och farfar innan jag skulle iväg och jobba! :-) Det har varit en kort men bra helg!♥

 

 

Här är en ny liten detalj i hemmet. En större tygbox som jag fyndat på Hemtex för ynka 59 kr. Den har olika tryck på sidorna och passar jätte bra in i vårt vardagsrum! :-)
 
RSS 2.0