Filmtajm

Publicerat: 2010-01-31 Kl: 20:09:25 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Söndagsmys hemma hos oss!
Nu är ljusen här hemma tända och snart kommer Magdalena och Petter över och ska se film med oss. Inväntar även P som är och tränar, han skulle komma hem vid åtta! :) Till filmen ska vi äta persikopaj! :) Mmm.. Härligt med Söndag!!

           

Vill tillbaka!

Publicerat: 2010-01-30 Kl: 22:22:29 | I kategori: Resor | 1 kommentarer
P jobbar natt på RPK och jag sitter och kollar på alla bilder vi knäppte i thailand på tvn...

Jag längtar tillbaka!!! :)

Vi måste sätta oss ner framöver och välja ut 600 bilder för framkallning. Köpte två album i Thai som vi ska sätta bilderna i! :) Köpa album är ett måste då jag åker utomlands, det är så roligt att sitta och bläddra i dem sedan! :)

Nu ska jag kolla klart på bilderna och sen krypa ner framför nån film! :)
Godnatt!






HELG! :)

Publicerat: 2010-01-29 Kl: 00:18:19 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Långhelg från praktiken! Ska bli jätte skönt! Imorgon börjar jag jobba klockan 13 i ett dygn och det ska verkligen bli super kul eftersom det vara ett tag sedan.. I Februari och två månader framåt ska jag jobba ca 13h i veckan! :) Då är allt som vanligt igen, jag trivs så fantastiskt bra och ser fram emot att åka på jobbet JÄMT! :) Det är så himla roligt, och jag längtar såå till morgondagen!! :)

Har precis kommit hem nu, P har varit och tränat fotboll och jag åkte och hälsade på Isabelle! :) Hon hade hittat två kort på henne och mig då vi var småttingar på nått år bara. Så himla söta var vi! :)

Tänkte krypa ner nu, försöker få med mig P men han sitter och håller på med en massa tränarpapper. Han ska på nån yttligare tränarkurs ihelgen så han förbereder sig genom att kolla igenom föregående kursinnehåll.. :) Nä.. Nu tror jag han är på väg att slå igen pärmen...

Imorgon blir det sovmorgon! :)
Godnatt! :)


Första praktikveckan

Publicerat: 2010-01-27 Kl: 11:45:05 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Som ni kanske förstår så har jag varit väldigt upptagen med annat de sista dagarna.. Praktiken är i full gång och det är mycket information och att kliva upp 6 på morgonen är ingen lek, framförallt inte för oss studenter som börjar tidigast halv nio på morgonen då vi har föreläsningar! Idag jobbar jag kväll 14-21.45 , imorgon dag 7-15.45.. Antar att man kommer behöva skotta fram bilen ikväll då man ska åka hem från praktiken, sen blir det att krypa ner nästintill direkt eftersom man ska upp tidigt imorgon! :) Är ledig Fredag, Lördag och Söndag från praktiken, så ska jobba ett 24h pass mellan fre-lör på jobbet! :) Ska bli jätte roligt eftersom jag inte jobbat på över 5 veckor eftersom vi varit borta och allt! :)

Hoppas ni får en trevlig vecka allihopa!

Kärleksfrukt!

Publicerat: 2010-01-24 Kl: 20:58:51 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer
Här hemma doftar det kärleksfrukt just nu! Johanna hade med sig ett paket på tjejkvällen som innehöll ett handgjort ljus och tvål med doft av kärleksfrukt, pomegranate! Doftar fantastiskt gott!! :) Tack än en gång Johanna! :)




Har införskaffat två flanell bäddset med lantlig stil på Hemtex idag! Det ska bli spännande att se om man svettas ihäl i dem eller om det går bra.. Har tvättat upp dem och nu har dem tagit plats i sängen! Jag ska bara skriva ett personligt brev m. målformulering till praktiken och packa väskan inför imorgon då praktiken startar! sen så.. blir det till att krypa ner! :)



Jag var föresten och tränade på Helex förrut idag efter att vi firat Magda som fyllt år. Helex hade sin sista öppethus dag idag. Jag tyckte faktiskt att det inte var så värst bra där... många gamla maskiner och ingen musik var på när man tränade! Nä, när man tränar ska det vara musik på i bakrunden!! Att maskinerna inte var nya spelar mig ingen roll egentligen, men eftersom Helex är dyraste gymmet i stan så borde det faktiskt också vara den bästa standarden där! Nä.. Det blir till att forsätta på Ego tills mitt kort är slut där, sen får jag fundera på om jag ska forsätta där eller om jag ska byta till något annat gym! :)

Nu ska jag göra det sista jag har kvar inför praktiken, skriva personligt brev m. målformulering! :) Tofflorna ska också plockas fram ur garderoben!

Myskväll med syskonen!

Publicerat: 2010-01-23 Kl: 22:03:24 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Idag har vi firat mina småsyskon som har fyllt år medan vi varit utomlands så vi har varit ute i Söråker hela dagen idag! Hälsade även på min faster m. familj där vi blev bjuden på god middag! :) Vi var även och hälsade på min mormor, morfar och farmor, farfar! :) Har varit jätte kul att ha träffat hela släkten idag! :D Vi tyckte att vi kunde ställa upp som barnvakt ikväll, så Elin och Maximilian följde med hem hit till oss och ska sova här! :) Alltid lika roligt och super mysigt!! Vi gjorde en lite skattjakt som vi brukar göra när Maximilian är hos oss, denna gång gick vi tio steg utanför porten till porten mitt emot, Olearys Bowlingen! Super roligt tyckte vi alla att det var att bowla! :) Lillgubben klarade dessutom av att kasta klotet riktigt, dukiga lillkille! Nu har vi sett Robinson och ätit smågotta, och nu har P precis gått och lagt Maximilian i sängen! Vi tänkte nu duka fram lite kex och så framför nyaste wallander, dödsängeln! :)

Hoppas ni alla får en lika trevlig kväll som oss! :)

Vill även gratulera Isabelle och Emil som varit tillsammans i 7 år nu!!! :)
GRATTTTTTIS!!! =D






Finaste Elin! :)


Lite wii spel innan vi gick till Bowlingen! :)

Kvinnokliniken

Publicerat: 2010-01-21 Kl: 23:55:10 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer
Idag har vi varit på KTC och kämpat oss igenom sex olika träningsstationer inför praktiken! :) Nu kan jag sätta kateter, sätta PVK, blanda infusioner som rinnande vatten.. Eller? ;)

JAG TOKLÄNGTAR TILL PRAKTIKEN!!! :)

Jag har inte skrivit vart jag ska göra praktik i åtta veckor med start på måndag.. Så tänkte göra det nu! ;)

Jag ska vara på kvinnokliniken, gyn- förlossningen! Jag ser fram emot dessa veckor! Det ska bli roligt :) Jag är säker på att jag kommer lära mig masssssor under dessa veckor! :) Det ska bli jätte spännande! Jag kommer dock inte skriva så mycket om praktiken i bloggen, mer än om det går bra eller ej! :P Vi har blivit informerade om att inte nämna för ingående om praktiken på internet så då tänker jag inte göra det heller.. Detta handlar förståss om tystnadsplikt, som är en självklarhet!



Imorgonkväll har jag bjudit hit gamla klassisar från gymnasiet. Vi har inte setts på länge så det ska verkligen bli jätte roligt och trevligt att få besök av ett gäng pratsugna tjejer!! ;)

Nytt till hemmet

Publicerat: 2010-01-21 Kl: 00:01:00 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer
Det är alltid roligt med nytt och nu i veckan har vi varit och införskaffat lite nytt till hemmet! :)

- Fyra likadana lampor till fönstren!
- Bokhylla till skrivaren och alla pärmar
- Lampa till bokhyllan
- Skoställ som var slut då vi köpte hatthyllan
- Två fotöljer, ena uppe här i lägenheten och ena nerpackad i förrådet. Får inte plats med två här i vardagsrummet! :)


      

Ihelgen när vi kom hem från Thailand hade Magdalena och Petter köpt en inflyttningspresent till oss! :) En jättefin stor ljus lykta! Tack vänner! :)




Imorgon har vi träningsdag på KTC, sjukhuset. Ska öva på att sätta Kateter, Port á cath och PVK! Går ut på praktik nästa vecka i åtta veckor. Kommer bli kanon roligt!! :) Längtar!! Imorgon ska vi småfixa här hemma också.. Köpa lite lister och sätta i ordning alla i hemmet! :) Har några som inte är fastskruvade än så de ska vi fixa! :) Sen är nog allt fixat i lägenheten! :D Kom på att jag måste måla vårt träfärgade nyckelskåp vitt imorgon eller på fredag också! :) Men sen så.. :)

Vår underbara resa! :)

Publicerat: 2010-01-20 Kl: 13:12:22 | I kategori: Resor | 4 kommentarer
Nu kommer det lite fler bilder från vår underbara resa!! :)

Tänkte skriva lite om vart vi varit och så..

Bangkok, Krabi, Raily beach, Koh Yao, Phuket, Karon, Patong, Phiphi, Bambo island, Maya beach, Monkey beach, Koh Lanta, Long Beach, Trang, Koh Ngai, Phuket, Kata, Patong, Surin Kata beach, Bangkok!

Innan vi åkte hade vi bestämt oss för att inte besöka Phuket något under vår resa. Men när vi anländer till en Ö, Koh Yao så är det totalt kaos. Lågtidsvatten och det var lerigare än lerigast. Det var jag och Pontus och ett till svenskt par i 40 års åldern som hade tänkt bosätta oss på denna "underbara ö". Men efter att vi hade åkt runt ön så ville vi bara ta första bästa båten och dra därifrån! Det var väldigt synd eftersom vi hade hört så himla bra om den där ön, hur underbart det skulle vara att snorkla där. Shi fick vi!! Problemet var att det bara gick en båt den dagen och den hade gått. Fan tänkte vi. Men efter lite flirtande med en oljebåt som skulle gå till Phuket så fick vi åka med. Båtresa i 1 ½ timma för ynka 20 kronor! Då vart det total kaos i vår resplan! Men allt fixade sig och vi är grymt nöjd med vår underbara resa. Det som varit bäst tycker jag, vi är ön Koh Ngai! Dit hade inte turisterna hittat ännu och man kunde verkligen njuuuuta av att vara själv på en vit strand med turkost vatten! Supermarket osv kunde man bara glömma!! Här var det totalt avkoppling. Kanske inte för oss då, som vill utforska!! Vi klev upp tidigt varje dag och utforskade allt möjligt! Vi hade alltid fullt upp varje dag på hela resan. Det skulle åkas båt, det skulle snorklas, det skulle faras hela tiden.. :D Vi är två personer som tycker om att göra saker hela tiden, och det har vi verkligen gjort också!! :) Verkligen underbart! :) Vi har levt som kungar och kostat på oss fint boende hela resan. Resan vart tio tusen dyrare tack varit det, men det har varit värt det. Vi har levt som kungar!! :) Det som man kan tycka är lite synd är att det är så himla mycket dyrare med allt runt jul, nyår då man vill bo fint. Hade vi valt att åka i ex. februari hade vi kunnat fått fint boende för ingenting!! Men är det semester så är det!!











Maya Beach. Här kunde man bara glömma att få vara själv på ett kort i vattnet! :P Här var det turister kan jag tala om, en salig blandning!




Lunchdags på en jätte fin strand med vilda apor! :)


Han var visst törstig och expert på att tjäla!




Småapor sprang omkring överallt!










P var snorkeltokig. Från morgon till eftermiddag kunde han ligga och snorkla..... :P


På underbara ön Bamboo Island!!




Nyår på Phi Phi!






Sitter på vår favorit restaurang i Saladan, Koh Lanta!






Massage varje dag hela resan!! :)





Framme på paradisön Koh Ngai!




Här var vi helt själv på stranden!! :) Riktigt drömställe!!






P vid resortens pool! :)




Innan vi skulle avsluta med 4,½ dagar i bangkok så hade vi en 7 timmars resa till Kata Beach, Phuket. Där var vi och hälsade på Terese, Pontus barndomskompis. Där var vi i tre dagar! Det var jätte roligt och vi blev guidade till fina stränder på dagarna där det inte var alltför mycket Sverige! :P ..och på kvällarna blev det fest i Patong, biljard och middagar! :)


När vi anlände och hittade rätt på terese så körde vi en middag på donken! ;)








Surin beach! (missa inte detta ställe om ni någon gång åker till Phuket! Välj PLA solstolsområde! Dyrt och exklusivt, men sjukt fint och servicen är kanon! Här blev man omskött!! En solstol kostade 300 bath st, som annars brukar kosta 60 bath. (100 bath=20 kr), men helt klart underbart! Restaurangen var svin dyr, men det var gott. Pizzan var dyrare än här hemma, och då är det dyrt!! I övrigt får man lunch/middag för 50-100 svenska kronor för två personer.. :)





Skulle boka flygbiljetter till Bangkok, men thjii fick vi.. 10.000 svenska kronor för oss två att åka från Phuket till Bangkok. Fick bli 13 timmars nattbuss i första klass för 300 kronor istället!


Framme i Bangkok. Dags för nattmarknad! :)


Pontus beställde att få en kostym och fyra skjortor uppsydda! :) Vart kanon!!






Såhär såg det ut varje kväll då vi skulle gå igenom vad vi köpt! :D




Var på Siam Ocean World. Sydostasiens största akvarieanläggning som tydligen kostade 3 miljarder att bygga! Här gick vi gå i det superstora akvariumet som tog över 1 timma att gå igenom, där vi bland annat fick se jättekrabbor, rockor, olika hajar, pingviner, vattenråttor.. osv. Sen var det 4D film m. stolar som rörde sig under filmen, sen båt med glasbotten vid hajar, satt i ett dr fish då fiskarna tog bort döhud på benen samt guidad tur bakom kulisserna!






Efter 4,½ härliga shoppingdagar i Bangkok väntade en 13 timmars flygresa med 5h mellanlandning i Peking. Förseningar och jäkelskap väntade dessutom!

Ja, som ni kanske förstår har vi haft en härlig resa tillsammans! :)


Här är två bilder..

Publicerat: 2010-01-19 Kl: 00:38:29 | I kategori: Resor | 1 kommentarer
..och fler är på väg! :)



Arlanda

Publicerat: 2010-01-15 Kl: 23:16:25 | I kategori: Resor | 2 kommentarer

Nu är var underbara resa over.. :) Helt fantastiskt roligt har vi haft! Vilken resa, vilka minnen vi har!! :)

Kom pa att man kan anvanda Å Ä Ö nu... Skönt!

Nu sitter vi på Arlanda. Vårt flyg blev tre timmar försenat. Vi missade alltså tåget med några minuter. Surt! Ombokade tågbiljetterna och åker mot Sundsvall i sovhytt om ca en timma. Vi har sovit ganska mycket på flyget så vi får väll se hur det går att sova.. :) Imorgon måste vi vara pigga och fräscha! P ska åka och köpa en dator, åtminstone kolla om han hittar nån han vill ha och sen ska vi på födelsedagskalas! :)

Nu längtar vi bara hem till vår lägenhet! Det ska bli så underbart skönt att komma hem igen! Tänk att få krypa ner i vår egen säng. I Thailand kan man glömma mjuka sängar! :)

Dessa tre veckor har varit underbara!! :)

Bangkok!

Publicerat: 2010-01-11 Kl: 16:27:43 | I kategori: Resor | 1 kommentarer
Bangkok Bangkok Bangkok!!!!! :) Vilket shoppingparadis! Har bor vi flott och mar gott! :)
RSS 2.0