Torsdag?

Publicerat: 2009-10-29 Kl: 23:04:21 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Hinner inte med dagarna!

Idag har det blivit en massa plugg. Först en gynföreläsning & sedan eget plugg. Tog en paus mitt i plugget och åkte till Härnösand. Shoppade lite och kopplade bort plugget en stund. Alltid roligt att besöka butiker som man inte besöker så ofta. Jag hittade massa fint som jag köpte! :)

Just nu sitter jag hemma hos Pontus föräldrar. Ska sova här inatt. P jobbar natt och kommer hem imorgonbitti. Då ska han först sova i några timmar och sedan ska vi plugga tillsammans. Jag tänkte tjuvstarta med att plugga på morgonen innan han vaknar. Han skulle sitta inatt på jobbet och plugga lite också! :)

Nu ska jag nog krypa ner! Har umgåts, tagit en promis och kollat i lite inredningstidningar ikväll. Alltid lika trevligt här! :)

Godnatt!

Hej mina läsare...

Publicerat: 2009-10-28 Kl: 19:50:32 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Tack alla underbara vänner, släkt, närstående som gratulerat oss till lägenheten! :)

Som ni kanske märker har jag fullt upp i mitt liv!
Vi har mycket i skolan fortfarande, har ett examinationsseminarium nästa vecka som det måste pluggas till. Efter seminariumet kan man puuuusta ut litegrann, men sen är det bara köra på igen! Vi håller också på att planera för fullt, vi får nycklarna till lägenheten om en månad och då ska vi sätta igång och renovera som vi vill ha det innan vi flyttar in! :) Det ska bli så kul! :) & det ska självklart bli skönt att bo så centralt, att ha nära till det mesta! :)

Har varit på Birsta flera omgångar och gjort av med pengar. Har hittat hur mycket fint som helst. Men som sagt, så fort jag får ordning på allt i nya lägenheten så kommer bilder! :) Åh vad jag lääängtar!

Lägenheten är köpt!:)

Publicerat: 2009-10-24 Kl: 11:15:02 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer
Vi har köpt lägenhet! Känns underbart & jag är sååå glad!! :) Ett stenkast från affärer och skolan. UNDERBART! :)

Vad gör jag en lördag som denna då?
Jo jag ska på Birsta för femte dagen i rad! ;P

Igårkväll var vi ut och åt med Isabelle & Emil på Jops. Blev serverad kanongod mat. Efter maten pallrade vi oss bort till Casino & tog en helkväll där. I början gick det dåligt, men det vände och jag åkte hem nöjd och belåten. Även Pontus plussade, dock lite mer än mig! :) Så det var jätte kul. En kanontrevlig kväll hade vi alla fyra! :)

Ikväll blir det lungt. Väldigt lungt. Bara mysa!

Yeeas!

Publicerat: 2009-10-22 Kl: 16:55:22 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Idag fick vi tillbaka läkemedelsberäkningstentan & jag klarade den!! Så underbart! Alla var såå nervösa vid utdelningen av tentorna. Gaaaah! Hade ett halvt fel från att få full pott. Jag är glad! Jag är såå glad att jag klarade den. (P klarade den också galant!)

Nu har jag precis anlänt till mormor & morfar. Jag och Pontus stannade på Birsta efter skolan, kollade lite inredning mm. Sen släppte jag av P hemma hos sina föräldrar & jag har precis ätit en god middag här hos mormor & morfar som bestod av kycklingfilé, ris & bea. Nu ringde precis mamma & frågade om jag ville med på Birsta. Har varit på Birsta 3 dagar i rad, så jag kör en fjärde dag idag. Haha! Hon skulle hämta upp mig alldeles strax iallafall! :)

Ha en bra dag.. kväll.. :)

Hiss och diss!

Publicerat: 2009-10-20 Kl: 23:19:08 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Med. Vet tentan är nu skriven.. Alltid lika svårt att säga hur det gick. Jag håller tummarna för att de gick bra! Det är alltid svårt att säga hur de gick.. Den jobbigaste och största tentan på hela utbildningen är iallafall skriven nu!! (Det är också den intressantaste kursen jag läst!) .. Jag vill klara den! :)

Efter tentan blev det en välförtjänt lunch på Invito med Pontus, Magdalena & Petter! :) Pontus hade suttit utanför tentasalen i nästan två timmar och inväntat mig. Han har alltid en raketfart då han skriver tenta! :) Fattar inte hur han hinner gå igenom en tenta på 110 poäng på lite mer än två timmar... Helt otroligt! :) Efter lunchen blev det en massa shopping! :) Jag skall visa er allt jag köpt så fort allt är på sin plats i "nya" lägenheten som snart blir vår. Just nu händer det en hel del.... :) Tids nog ska ni få veta! :)

Helt ärligt fattar jag inte hur VI orkat detta. Vart har vi fått orken ifrån?! Vi fick i början av kursen akutflytta från lägenheten, vi gick i skolan på dagarna och sen på kvällarna efter föreläsningarna flyttade vi, packade kartonger, körde släp, städade osv. Skola, flytta, sova, skola, flytta, sova... Vi har under kursens gång varit på flera lägenhetsvisningar åt höger och vänster. Det har varit hiss och diss. Vi har nu hittat den perfekta för oss, som vi vill ha! Hur har vi oooorkat allt samtidigt? :) Något man kan fundera över... Vill tacka alla underbara människor vi har haft runt omkring oss, som har stöttat och hjälpt oss! :)

Imorgon är det skola som gäller igen! Ingen lugn stund. Vi har ett stort examinationsseminarium om massa olika sjukdomar i början på November, så det är bara att forsätta kääämpa!

Imorgon ska vi träffa mäklaren efter eftermiddagsföreläsningen. Intressant, intressant! :)


Vill nå mållinjen NU.. Vill nå ledighet...
Vi har mycket att stå i efter kursen slut. Bla flytt! och sen THAILAND!

Ikväll har jag återhämtat mig. Helt otroligt att man inte ha behövt plugga till tenta ikväll. SÅÅÅÅ SKÖNT! :) Underbar känsla! Har tagit tag i mitt liv igen också, som jag sa att jag skulle göra då tentan var över! Underbaaaart! :) Känns som att man haft 10 kg vikter på axlarna, som nu försvunnit!


Gaah..

Publicerat: 2009-10-19 Kl: 12:54:05 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Tenta imorgon..


Pluggpaus..

Publicerat: 2009-10-18 Kl: 15:56:03 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag tog jag en pluggpaus och följde med och kollade på Maximilians hockeymatch. Knäppte lite kort, Maximilian har gul tröja & är minst i både storlek och ålder av alla i laget! :) Det är inte så svårt att missa lillkillen på korten! :) 
Morfar & Mamma!

 

Söndag

Publicerat: 2009-10-18 Kl: 10:59:52 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Förlåt! Det är alldeles för mycket pluggsurr här i bloggen just nu, MEN jag gör inget annat än pluggar just nu! Det känns som att mitt liv har stannat upp. Men det ska bli ordning på det snart igen!

I början av September skrev jag ner allt vi ska lära oss under kursen..

Reumatologi, Neurologi, Cirkulationen- samt EKG, Blodsjukdomar, Leversjukdomar, Njursjukdomar, Diabetes, Lungsjukdomar, Endokrinologi, Mag/Tarm sjukdomar, Farmakologi, Kirurgi, Ortopedi, Onkologi, Urologi, Antestesi, Pre- Postop. vård, Opersationssjukvård, Gyn- endokrinologi, Gynekologi, Transplantation, Hudsjukdomar, Akut omhändertagande, PVK, Infusioner, Klinisk fysiologi, Bränn- Kylskador, Vätskebalans & syrabas, Chock, Nutrition, Läkemedelshantering, Öron- näsa & hals sjukdomar samt Geriatrik.

..Så nu kanske ni förstår att man verkligen måste tokplugga!
Ska plugga till klockan halv två idag, sedan ska jag ta en pluggpaus på 1timma, då ska jag och morfar åka och kolla på lillebrorsans hockeymatch! Lillkillen!! :) Sedan blir det hem och plugga igen...

Bäst jag forsätter nudå!
Hoppas ni får en underbar Söndag! :)

Redan Söndag..

Publicerat: 2009-10-18 Kl: 01:01:53 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nu har klockan precis slagit 01.00 och jag bör krypa ner och sova för att få några timmars sömn innan det är dags att börja plugga igen. Idag har jag i stortsätt bara pluggat till tentan. Dock känns inte som att jag kommit framåt.. Men nått borde jag ha lärt mig? På kvällskvisten hade mormor & morfar gjort i ordning småplock, så som rökt fläskfile, renkorv, rostbiff, olika smörgåsar.. och ja, massor med gott! Mumsis! Pontus den lilla skrutten jobbar natt på intaget inatt så honom har jag inte sett röken av ikväll.. Vill att tentan ska vara över snart så att man får leva ett lite normalare liv igen!!

Nu ska jag göra kväll & krypa ner!
Redan Söndag.... Snart teeenta!!!!!!!

Fredag

Publicerat: 2009-10-16 Kl: 10:41:30 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer
..dags att komma igång med plugget nu. Fick bli en sovmorgon idag eftersom jag vaknade med huvudvärk första gången då jag vaknade kl. åtta. Nu har jag precis fått frukost i magen och ska starta min dag! :)

http://blogg.passagen.se/byxmyndig/resource/plugg.jpg

Hu

Publicerat: 2009-10-15 Kl: 21:09:13 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag var vi som sagt på en lägenhetsvisning. Det var något i vår smak och vi har nu lagt ett bud på lägenheten. Det var två lagda bud före men vi chockhöjde och nu håller vi tummarna att det går som vi vill! Lägenheten ligger "mitt i smeten", ett stenkast från affärer och från skolan. Perfekt! Nu håller vi tummarna att det går som vi vill! :)

Efter lägenhetsvisningen tog jag och pontus en lunch tillsammans. En god & nyttig sallad satt fint i magen efter visningen! :) Åkte sedan hem till Edsgården igen och pluggade ett tag innan jag åkte vidare ut hit till Söråker igen, här fick jag som vanligt god middag serverad och sen har jag mest bara suttit på rummet & pluggat. Fattar inte hur jag ska få in allt?

Nä... Det är bara att forsätta kämpa!
Ska kämpa som ett djur! Men räcker det?
.. det är frågan...

Grattis!

Publicerat: 2009-10-14 Kl: 23:16:27 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag fick jag ett glädjande besked mitt i plugget, nämnligen att min vän Stina fått en son! Det roliga är att vi  pratade igårkväll & då hade hon inga känningar så tydligen gick det väldigt fort. Vad skönt! Ett stort grattis till er!! :)


Är nog dags att krypa till sängs snart! Vi ska på lägenhetsvisning 10.30! :) Men först ska jag plugga lite & sedan kommer P ut hit till Söråker och hämta mig. ..Sen blir det visning! :) Håller tummarna!

Godnatt!

Mitt i veckan

Publicerat: 2009-10-14 Kl: 11:05:55 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Idag blir det åter igen plugg, plugg, plugg.. Växlar mellan hjärtsjukdomar och farmakologi idag! Kämpaaaa!! Imorgon ska vi på en efterlängtad lägenhetsvisning. Jag håller tummarna att det är något i vår smak!

Nu är det dags att forsätta med farmakologin igen, som är det tyngsta området om ni frågar mig! Känner på mig att de här kommer kunna ta ett tag... Betablockerare, ACE-hämmare, Diuretika, Angiotensin II Receptorantagonister, Kalciumantagonister.. ja.. det är väll en del av vad farmakologin handlar om! Svårt? JAA!

Bäst att återgå till plugget igen! :)
 

Dumstrut på!

Publicerat: 2009-10-12 Kl: 20:48:53 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Gissa vad? Tandläkaren var tydligen sjuk!
Jag åkte alltså dit i onödan och vart förbaskat irriterad & sa vad jag tyckte. Inte har de ringt och meddelat mig heller om att tandläkaren var sjuk (som de borde ha gjort), fy vad detta irriterar mig!! Fick ny tid. I mitten på November! Två tabbar från Folktandvårdensida på mindre än 1 månad. Äh, det finns värre saker. Ingen mening att slösa energi på folk som inte verkar fatta att man hör av sig till patienterna om tandläkaren är sjuk. De är tydligen inte självklart i dagens tider... Besparingar eller?!?


Efter att jag hade varit på folktandvården åkte jag och hämtade Pontus. Vi åkte på Bauhaus, IKEA och sen gick en sväng på Birstacity också. Blev genast på mycket bättre humör! Jag köpte lite nytt smink & P köpte nytt till garderoben.. :)

Nu blir det plugg!

Kämpa!!

Publicerat: 2009-10-12 Kl: 14:27:50 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Sitter hemma hos mormor och morfar och har pluggat sedan elva idag men det känns som att jag inte lärt mig så mycket. Självklart har jag lärt mig något men det går så förbaskat långsamt eftersom man måste försöka få en helheltsbild om allt! Motivationen är 0 idag men jag måste plugga. Jag hoppar från det ena till det andra ämnet. Jag vet inte vart jag ska börja lixom. 72 dagar till Julafton & 73 dagar tills vi åker till Asien. Bara kämpa nu, för snart är vi där... Måste käääämpa!

Imorgon är det en vecka kvar till tentan & vi har hemmastudier hela veckan, det uppskattas!! :)

Ska forsätta plugga ett tag till, sedan blir det middag här och efter det ska jag åka till tandläkaren. Sist jag var där så var jag tydligen inte kallad, men det var jag eftersom det datumet stod i brevet jag fick i postlådan! Störande, men vilket fall så ska jag dit idag! Hoppas att de inte blivit en dubbelbokning igen nudå!! Sen bär det iväg hem till Pontus föräldrar där P är! :) Där blir det plugg och sen kanske birsta?

Onsdag

Publicerat: 2009-10-07 Kl: 15:39:02 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Dags att gå ut och få lite frisk luft nu innan middagen. Mormor håller på att göra torsk till middag idag. Mumsigt! :) Själv har jag pluggat sedan elva och nu ska jag inte plugga något mer idag. Jag är låååångt ifrån färdig, men har beslutat mig för att jag är färdig för idag eftersom jag inte kan ta in hur mycket som helst på samma dag. Bättre att ta in lagomt mycket och kunna det bra istället för att läsa in massor och inte fatta nått. Jag ska besöka farmor och farfar sedan ikväll tänkte jag. Perfekt när man bor i söråker nu, då har man alla släktingar runt omkring sig som man annars inte besöker så här jätte jätte ofta, som flera gånger i veckan. Mamma med familj ska också få sig ett besök! :) Bäst att pysa iväg ut på gården ett tag & busa med hunden så att jag får lite friskluft och ny energi! :)


Maximilian är tillbaka på isen!

Publicerat: 2009-10-07 Kl: 10:29:06 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nu är träningen i full gång igen för lillebrorsan! Jag och Pontus besökte en av träningsdagarna förra veckan, och herregud... Vilka framsteg! Förra året då han var tre år kunde han åka bra, men nu går det undan i svängarna!! Han är duktigare än mig på att åka, HAN ÅKER FORT, kan åka bakåt och allt såntdär!! Lillgubben! :) En liten rackare som gör att man blir full av skratt! :) Utrustningen är viktig! Det ska vara pungskydd, handskar, axelskydd, Timrå tröja, benskydd, hockeybyxor och allt vad det heter... ;P haha

Neuro

Publicerat: 2009-10-06 Kl: 22:29:14 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Neurologiska sjukdomar som MS (Multipel skleros), Epilepsi & ALS har pluggats ikväll på flickrummet hos Mormor & Morfar. Har haft föreläsningar om det idag & jag måste faktiskt säga att det är smart att plugga under kvällen på samma sak som det som varit på föreläsningen tidigare under dagen. Minnet från föreläsningen känns då färskt. Detta är något jag borde ta med mig och börja göra! Nej, jag ska inte välja bort fritiden och börja plugga varje kväll efter föreläsningarna,  NEJNEJ! Bara när det är en sån här råååpluggningskurs borde jag göra det!

Har även hunnit med en promenad i regnet & tagit en fika med min faster & träffat kusinerna ikväll! :) Jag kom att tänka på hur bra jag har det här..  Middagen står alltid framdukad då jag kommer efter skolan, bara lägga upp maten på tallriken & äta (ibland gör jag inte änns det)! Jag är inte van att fika så mycket som jag gör här, jag är inte van att kläderna tvättas varje dag, jag är inte van att ha en sjuksköterska hemma som jag får tips av då jag pluggar, jag är inte van att fikat står framdukat på bordet på morgonen då jag kliver upp.. Jag är inte van att någon väcker mig på morgonen! (jag ställer alltid väckarklockan annars!) förstår ni hur bra jag har det? Tror jag ska satsa på att bli kvar här.. ;) Ne, vi går på visningar regelbundet och nu tror vi att vi kan ha hittat något av intresse. Jag håller tummarna att de kommer vara något bra och att priset inte går upp allt för mycket, som de skulle kunna göra... Då blir jag bitter!

I början av plugget.....

 I slutet av plugget:

   

 
Ett litet boktips från mig som aldrig läser böcker frivilligt..
En självbiografi av Ulla-Carin Lindquist som drabbats av ALS, en neurologisk sjukdom, obotlig sjukdom som gör att nervbanorna försvinner och musklerna förtvinar så att den drabbade stegvis förlamas. En läsvärd bok för den som tycker om självbiografier! BOKEN ÄR BRA men självklart tragisk.


NU:

Jag håller mig desutom uppdaterad i kändisvärldens här hos mormor!
Farligt då man egentligen skulle behöva plugga...

Vem vill ha tenta på en Måndag?

Publicerat: 2009-10-05 Kl: 10:59:41 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Som ni kanske märkt har jag inte uppdaterat på ett tag. Har varit alldeles för upptagen med annat, PLUGG.

Nu är Läkemedelsberäkningstentan precis skriven & jag håller tummarna att de gick bra! :) Nu är det bara att ladda om inför nästa tenta som är om två veckor. Då är den STORA tentan med alla sjukdomar, symtom, behandlingar osv! Livet kommer kännas betydligt lättare då kursen är över. Då ska jag ta tag i mitt liv igen.

Jag läängtar såååå!!
RSS 2.0