Efterlyser recept

Publicerat: 2010-11-21 Kl: 23:44:38 | I kategori: Allmänt
Mitt hjärta fyller år på onsdag och vi har börjat funderat på vad det ska bjudas på! Nån som sitter på något smarrigt recept? Dela med er! Snabba, enkla och GODA recept sökes! Vi har plugg 8-16 hela veckan så kvällstid (mån, tis) ska det bakas här hemma! P är sugen på att baka en swartzwald-tårta, den gjorde succé sist, likaså biskvierna. Men det känns lite avancerat då vi har fullt upp med plugg både mån, tis och ons. Så hurruni, kommentera inlägget & dela med er om ni har på något lätt och smaskigt recept! :)

Förra året fick vi nycklarna till lägenheten samma dag som P fyllde år, tänk vad fort tiden gått! Ett helt år har snart gått! :) Ett underbart år!

Imorgon plingar klockan 07.00! Bäst att sova nu! Godnatt! :)


Kommentarer
Postat av: stina och mårten

Apelsinkladdkaka



2 ägg

3 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

1 krm salt

0,5 dl kakao

1,5 dl vetemjöl

150 g smör



Apelsinchokladtryffel

1 dl vispgrädde

finrivet skal från en apelsin

200 g finhackad mjölkchoklad (jag tog marabou)

(om man inte hittar apelsinchokladtryffel kan man använda 2/3 av en 200 grams marabou apelsinchokladkaka! då räcker det med 2/3 av den vanliga chokladen!)



Gör så här:

Rör ihop ägg med socker. Sikta vaniljsocker, salt, kakao och vetemjöl. Tillsätt smöret och rör ner smeten slät och fin med hjälp av en slickepott. Häll smeten i en smörad och bröad bakform och grädda i mitten av ugnen i 150 grader, ca 30 min. Koka upp grädden till tryffeln tillsammans med apelsinskalet. Rör ned mjölkchokladen och rör tryffeln slät. Häll ut apelsinchokladtryffeln över kladdkakan och låt kakan stelna i kylen över natten.



Servera med vad du själv vill ha till, ett tips är grädde eller vaniljglass. SUPERGOD :)

2010-11-22 @ 11:55:25
Postat av: Anonym

www.cheesecake.nu/ har GODA recept! =)

2010-11-22 @ 15:01:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0