Pluggomani borde vara rätt ord snart..

Publicerat: 2009-09-02 Kl: 11:59:52 | I kategori: Allmänt
Två dagar har gått i skolan & det rullar på för fullt. Igår hade vi först föreläsning i Reumatiska sjukdomar på förmiddagen & EKG på eftermiddagen. Intressant att äntligen få börja läsa om de olika sjukdomarna, osv.

Detta ska präglas in tids nog
Reumatologi, Neurologi, Cirkulationen- samt EKG, Blodsjukdomar, Leversjukdomar, Njursjukdomar, Diabetes, Lungsjukdomar, Endokrinologi, Mag/Tarm sjukdomar, Farmakologi, Kirurgi, Ortopedi, Onkologi, Urologi, Antestesi, Pre- Postop. vård, Opersationssjukvård, Gyn- endokrinologi, Gynekologi, Transplantation, Hudsjukdomar, Akut omhändertagande, PVK, Infusioner, Klinisk fysiologi, Bränn- Kylskador, Vätskebalans & syrabas, Chock, Nutrition, Läkemedelshantering, Öron- näsa & hals sjukdomar samt Geriatrik. Vad tycker ni? Ser det ut som att vi har lite att fördjupa oss i?

Många upplever den här kursen som en av de jobbigaste på hela utbildningen. Men har också hört att folk tycker den samtidigt är väldigt rolig & intressant. Det är mycket som behövas pluggas in & det är mycket man ska kunna! :) Kursen är uppdelad. En skriftlig tentamen skrivs i Läkemedelsberäkning, En skriftlig tentamen i Medicinsk Vetenskap (största tentan på 10 hp) om alla möjliga sjukdomar och åkommor. Sist men inte minst ska vi ha ett examinationssemiunarium då vi ska kunna: Diabetes, Njurmedicin, Gynekologi, Mag & Tarm (Medicinska & Kirurgiska åkommor), Pre- och postoperativ vård, Anestesi, Vätskebalans, Syra-Basbalans, Chock samt Akut omhändertagande.

Ja, ni förstår säkert att det är en tung kurs samtidigt som det är väldigt intressant! :)

Idag ska jag möta upp Johanna, Issa & Petra.
Det ska bli roligt. Vi ska hitta något smarrigt ställe att äta middag på.
Men först ska jag hålla tummarna att våra böcker kommer idag så att jag kan cykla och hämta ut dem på eftermiddagen. Nu bär det av till tvätten. P har precis åkt och jobbat. Jobbar till 21. Tjohej på er!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0