min dag än så länge

Publicerat: 2009-01-31 Kl: 15:47:49 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

åkte hem från jobbet kl 8, dök ner i sängen foort. klev upp lagomt till lunchtid, åt en frunch, vi åkte iväg till skolan, åkte och handla.. och nu går klockan som bara den och vi har precis börjat gjort oss klar! iallafall jag! ;)
ska äta god middag och sen bär det av med taxi till andra sidan stan, nämnligen norrmalm.
där vankas det fest för alla i klassen.
avslutningsvis hamnar vi nog på studentkåren
och sen tar vi taxi hem.
självklart skippar vi mAx, hoppas jag!

ja, ni vet. jag planerar allt in i minsta detalj!

helgen v.5

Publicerat: 2009-01-30 Kl: 18:40:16 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

har precis varit och tränat på ETIC
sitter nu hemma hos familjen och inväntar att klockan ska slå halv åtta, då ska jag åka till jobbet och jobba vaken natt! :)

imorgonbitti då jag slutar ska jag till skolan en sväng och sen hem och sova ett tag. därefter blir det god mat och sen klassfest! Ska bli jätte kul!!!!!! :)

nu ska jag forsätta umgås och sen åka ner till jobbet.
trevlig helg på er allihopa!

Fredagen den 13:e?

Publicerat: 2009-01-29 Kl: 20:47:20 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer
fredagen den 13:e!!
det har varit mycket surr om fredagen den 13 februari, att jag inte får ta på mig jobb och liknande. Mina vänner ska tydligen fira mig då, och jag har inte en anning om vad det är som kommer hända. Det ska bli superkul! jag ser verkligen fram emot detta och jag hoppas att de tar i lite väl mycket då de berättar hur jag kommer må dagen efter. men ska det firas så ska det firas ordentligt!

detta är något jag ser fram emot!
FREDAGEN DEN 13:E!



nu väntar jag på att sarah ska dyka upp. vi tänkte promenera två varv runt sidsjön ikväll! :)
heidå!

mitt öga!

Publicerat: 2009-01-29 Kl: 17:01:16 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer
imorse då jag vaknade trodde jag att jag hade åkt på Bindhinneinflammation (ögoninflammation) eftersom jag knappt kunde öppna ena ögat. maximilian hade haft ögoninflammation så därför trodde jag att jag hade blivit smittad. när jag kommit upp ur sängen kollade jag mig i spegeln, det visar sig att jag har fått en vagel (en sorts inflammation i en talgkörtel på ögonlockets kant) i mitt fall, i underkanten av ögat. är öm som tusan! inflammationen brukar som tur är bara hålla i sig i en eller två dagar. vilken tur!

idag har jag bara varit hemma! en riktig slappartorsdag har det blivit. tänkte ta och pyssla lite här hemma senare. behöver bland annat sortera om i pärmarna! flytta iväg allt från 2008, och göra ledigt för år 2009.

till middag idag blev det detta: kyckling i ugn, bulgur och grönsaker! :)

är ni lika restokig som mig?

Publicerat: 2009-01-28 Kl: 22:59:33 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer
Semestersvenskarna, ett perfekt program för restokiga!
man blir peppad att fly till värmen från kalla sverige!

..nästan så att man skulle ha åkt utomlands en vecka nu när man är "ledig" i två veckor! skulle absolut vara underbart att ligga i solen på någon fin sandstrand och plugga till kommande tenta!

..tyvärr blir det inte så utan det blir att spara pengar till en betydligt längre och mysigare resa, med ledighet -utan plugg.

nu har jag och p precis fikat kvällsfika och sett semestersvenskarna som finns på tv4s hemsida! har ni aldrig sett det, gå då in på hemsidan och se det! :)

gjorde två fynd på birsta också, en kjol för 75kr (ord.499kr) och en tröja för 25kr (ord. 249kr). detta kallar jag fynd! :) hittade dock inget jag önskar mig då jag fyller år, men jag ska försöka tänka ut några önskningar! idag är det 8 dagar tills jag fyller 20! hipp hipp hurra!

Nu blir det mys framför film!

mänskligt!

Publicerat: 2009-01-28 Kl: 16:33:48 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer
imorse vaknade jag av att telefonen ringde. det var petra, hon undrade vart jag var(?) klockan var klart i elva och hon stog nere på stan och väntade på mig. vi skulle träffas idag, vilket jag helt hade glömt bort. trodde det var imorgon men efter 18 minuter var jag inne i ingallerian jag också, endast 3 minuter sen. har aldrig varit med om liknande, jag brukar snarare vara väldigt tidig! men inte idag, då var jag hjärntrött eller nått.

jag och petra strosade omkring mellan alla affärer, satt oss och åt lunch på charm och sen innan jag åkte hem var jag ner på budo & fitness på sjögatan åt min käraste! :) Tack för en trevlig dag min vän!! när jag kom hem hade P gjort jätte god mat, fläsfilé, bulgur, en jätte god sås och sallad! Mums!

nu ska jag snart bege mig till birsta med mamma. ska spana på födelsedagspresenter!! :) väntar bara på att pontus ska komma och hämta mig innan han ska åka på träning, han har åkt iväg en sväng för att hjälpa en klasskompis att flytta! :) han dyker nog upp vilken minut som helst! :)

ikväll ska vi också åka och hälsa på våra familjer efter att P varit på spinningen :)

Ledighet!

Publicerat: 2009-01-27 Kl: 20:17:44 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nu är jag tillbaka igen!
Helgen har varit toppen. har jobbat lite, varit på kalas, umgåts, tränat och mått bra! hade föreläsning igår i utvecklingspsykologi, vilket jag tycker är ett jätte intressant ämne, samtidigt som det är ett väldigt svårt ämne! igårkväll var och sarah och shoppade på birsta. köpte en kjol jag ska ha i helgen, en kofta och en sjal. det har kommit in massa fina nyheter så det var jätte kul att spana in det nya, alla dessa färger! efter birstasvängen åkte vi på etic.

idag har vi haft långdag, 8.30-17. först en föreläsning om krispsykologi=JÄTTE INTRESSANT! sen hade vi lunch i sisodär 2h och då åkte jag och johanna in med issa till stan, där tog vi en fika medan vi väntade på eftermiddagsföreläsningen, som handlade om kommunikation! :)

nu är vi "lediga" i två veckors tid. lyxigt va? ;) har lite små uppgifter till kommande seminarium som behöver göras men dem ska vi göra tillsammans i grupp på skolan en dag nästa vecka! ska bli underbart skönt med lite ledighet mitt i såhär! :)

ihelgen har vi klassfest, vilket kommer bli superkul! :D

nu ska jag krypa ner under en filt och se på tv:n en stund.
P åkte och tränade vid sjuktiden och kommer inte hem förän vid halv elva. han skulle först träna på gym och sen fotboll. tänkte göra gofika tills han kommer hem! :) Nä.. TV var det!

Fredagslyx

Publicerat: 2009-01-23 Kl: 19:07:05 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer
idag har jag pluggat och ikväll ska vi mysa framför tv,n till lets dance och sen ska vi kolla på en film. Per skulle också komma och se den! :) vi har nyss varit och shoppat lite fredagsgott. riktig fredagslyx blir det ikväll! :) även lördag och söndag blir lugn! jag börjar jobba imorgon klockan två till klockan tre på söndag! :) sen ska linnea och elin firas! :) Blir trevligt! :)

Tuvalis dag!

Publicerat: 2009-01-22 Kl: 23:15:20 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer
Idag har vi haft skola. en psykologiföreläsning! slutade klockan fyra och då skyndade vi oss hem, p packade träningsväskan och sen åkte vi i raket fart ut  till timrå, åt en kycklingsallad innan vi for vidare till min syster Tuvali i söråker som fyllde år idag! :) hon blev hela nio år! :) var kul att träffa alla!! :) stannade även en snabbis hos mormor och morfar! :) på väg ut till timrå stannade vi också och köpte massa mappar (som vi ska ha till de avslutade kurserna, kan vara bra att ha kvar materialet!) och sen köpte vi också pennor till skolan! gäller ju att man har sköna pennor att skriva med då man sitter och skriver bra många timmar per dag! :P vi åkte hem från kalaset vid nio, då släppte jag av P på NCC hallen för träning och jag forsatte hem..  Han skulle åka hem med två andra som också bor här på Östermalm/Skönsmon som han brukar samåka med! :)

Nu tänkte jag gå och lägga mig!
Har fått en massa skvallertidningar av mormor så nu har jag massa tidningar att läsa på kvällarna!! :)

 

Maximilian!

Publicerat: 2009-01-21 Kl: 18:17:26 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer
här kommer bilderna från Maximilians hockeyskola som jag lovade lägga ut! dock väldigt dålig kvalite (dålig zoom på mobilen). lägger in fyra bilder som han är med på. den minsta killen i vit timrå tröja är Maximilian! lillskrutten! :)



  

den bästa!

Publicerat: 2009-01-21 Kl: 17:23:47 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer
igår innan vi skulle kolla på maximilians första dag på skridskoskolan var jag och p och tränade på etic. de har öppet hus den här veckan så då passade jag på att följa med P! :) sen åkte vi och kollade på maxmilian! han var verkligen super duktig att åka skridskor!!!! ;) kunde inte tänka mig att han kunde ta sig fram på skridskor, trodde han bara skulle stå på dem eller nått! ;) men absolut inte, han åkte i full fart runt i en ring med alla barnen på sargen. glömde kameran hemma, men knäppte några kort med mobilen som jag tänkte lägga in här lite senare. efter skridskoskolan hade P  träning igen, (fotbollsträning) och medan åkte jag och hälsade på mormor, morfar och farmor och farfar i söråker en sväng! :) sen stannade vi en sväng hos pontus föräldrar innan vi åkte hem från timrå. det var ett jäkla skitväder att köra i hela kvällen!!

imorse hade vi en lektion som började 8.30 och den var kort men intensiv. efter 45 minuter var vi redo för hemgång, alltså 9.15! då hade läraren hunnit berättat allt som hon skulle föreläsa om! de är väldigt ovanligt så det var guld värt! Vi åkte hem, pös ner under täcket och sov i två timmar! vaknade vid lunch, åt lite mat och sen har jag suttit med läkemedelsberäkningen.. och har suttit tills nu! de går skit! ska forsätta efter maten.. pontus kommer i omgångar och frågar om jag vill ha någonting och om jag vill ha hjälp! vilken omtänksam älskling jag har! den absolut bästa!!! :)

såhär kom han in och sa förrut: jag gör mat idag jag, också diskar jag!! så pluggar du! ;) när vill du ha middag? och gav mig en puss på kinden! Personer med egna initativ tycker jag gott om! :D det är underbart att ha en kille som VILL så mycket, han vill göra maten, han vill städa, han vill.. göra saker hela tiden, både här hemma, i allmänhet och jag får inte glömma att skriva om den bästa egenskapen han har, Han vill hjälpa allt och alla, spelar ingen roll om det handlar om skjus, låna ut saker, skotta snö åt någon, låna ut bilen ja.. ni förstår! ;) 

iförrgår då sprang han till tvättstugan och bokade tid, kastade in fyra maskiner sammanlagt, och hade hand om tvättstugan hela kvällen, vilket han ofta brukar göra,oftare än mig.. :D till mig sa han: lägg dig på soffan och se på tv eller nått! jag fixar det här jag! :) sen strök han hela kvällen också, och även innan skolan igår morse! jag erbjuder hjälp men då får jag höra: jag fixar det här så bra själv! Åk på birsta och shoppa eller ta en promis eller kolla på tv eller gör nått du vill! :) både han och jag tror att de är de nya mackorna vi köpt som gör han så allert! ;) ENERGI heter dem! ;) för er som vill testa! ;)... jag har dock inte blivit jätte allert ännu! ;)

Nu har jag fått berättat vilken underbar älskling jag har! :) och nu har ni kanske fått en uppfattning om vem som gör mest här hemma! ;) hihi. vem som gör oftast maten, oftast diskar, oftast städar, oftast sätter i motorvärmaren, oftast skottar.. ;)

nu ropar han att maten är klar!
nu har han lagat super god mat idag. potatis, hemgjorda köttfärsbiffar och brunsås! och sallad!! :) MUMS!

jag kan faktiskt erkänna en sak..
jag har inte gjort en endaste middag den här veckan!
Jag bor med världens lyxigaste karl helt enkelt! jag hinner bara tänka, medan han redan har tagit fram alla ingredienser! ;) så illa är det... :P Här går det undan!

Maximilian- E.ON Arena

Publicerat: 2009-01-20 Kl: 11:45:59 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer
jag har fått en helt annan bild idag av vad kursen innehåller! teori och metod heter kursen.. Låter ju dööö roligt, eller hur? :O har ändrat mina åsikter om det faktiskt.. det verkar väldigt intressant!! ska läsa om grupp psykologi, kommunikation, vårdorganisation, olika lagar osv. det är mycket böcker som behövs så ikväll tänkte jag besöka först och främst blocket.se och se om det finns någon användbar kurslitteratur där! :)

vi har nyss haft kursintroduktion och vi pös hem direkt efter. ska göra lite lunch nu och sen ska vi tillbaka. har skola 13.15-16!

sen ska jag och P åka och kolla på maximilian. han har börjat på skridskoskolan i timrå. han ska tydligen vara super duktig! :D när familjen har varit och åkt skridskor och tränat med han så grinar han när han måste åka hem. så ska bli roligt att se lillebror som är 3,5 år och ska få åka i ishallen i timrå. det kommer han vara stolt över!  :P eftersom han älskar hockey, framför allt att följa med på timrå matcherna. numera brukar familjen köpa en egen sittbiljett till honom, för han vill vara lika som alla andra! stor kille! ;)

nä, nu blir det att steka pannkakor!
heidå på er!

slappardagen före kursstarten

Publicerat: 2009-01-19 Kl: 22:24:53 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer
idag har vi tagit yttligare en slappardag!
det är skönt att ha sånna dagar, då man inte behöver göra någonting i stort sätt. imorgon har vi kursstart och det känns faktiskt bra. har fått för mig att kursen är långtråkig och hemsk.men får hoppas att jag har fel. de visar väll sig i veckan! :) när den här kursen är över har vi lite roligare ämnen, mycket praktiskt på sjukhuset ..och det blir skoj! :)

ikväll har vi varit i nordichallen i tre timmar! :)
sett flera lag spela inomhusligan, som är varje måndag några veckor framöver nu! :)

nu ska jag ta en dusch, fika och sen krypa ner i vår nybäddade säng!!
Underbart!

besökardag!

Publicerat: 2009-01-18 Kl: 17:08:19 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

igår efter att jag slutat jobbet klockan 21 så åkte jag hem och hämtade P och sen åkte vi till Glenn och Johanna! :) där var vi till klockan nästan var halv två, då bar det hem. vart sängen direkt men låg och pratade en bra stund innan vi somnade.

imorse tog vi sovmogon och idag har vi bara tagit det lungt. har kollat på resor och så. nu ska vi strax göra oss klar och åka ut till timrå, P har möte+träning idag så då tänkte jag åka och hälsa på mormor och morfar samt farmor och farfar i söråker! :)

ikväll blir det mys hela kvällen lång!
vi är ledig imorgon och det ska bli så otroligt skönt!!
dock måste jag plugga lite till läkemedelsberäkningen.
sen har vi kursstart på tisdag (termin 2) sätter igång då!

hejdå

en lugn fredagkväll!

Publicerat: 2009-01-16 Kl: 17:47:09 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer
idag har vi haft opponering mellan 8.30-14.45 och opponeringen kändes bra!! när vi slutade åkte jag och pontus på badhuset. där simmade vi 40 längder och sen blev det allmänt bad. var svinhungrig då vi var klar så vi gjorde det lätt för oss, stannade på blå kiosken och köpte med oss mat hem. muuumsigt med kinamat!

nu ska jag bege mig bort till affären, har nämnligen fått ett paket som jag ska hämta ut! ikväll ska vi ta det lungt och se let´s dance! ska bli uuuunderbart med en hemmakväll tillsammans! :)

imorgon jobbar jag heldag! :)

hejdå på er!
trevlig helg!

det här med CSN.

Publicerat: 2009-01-15 Kl: 23:24:29 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer
jag och carro sitter och pratar på msn om vad vi lägger pengar på.

jag blev helt svettig när jag tänkte efter. det här lägger jag och pontus pengar på varje månad
hyran för lägenheten, mat, el, internet, bilparkeringsplats, alla bilens utgifter+ bensin, kurslitteratur också handlar vi ju något till oss själva varje månad (som kläder, skor..psv).Jag köper väldigt ofta saker till mig själv, dock inte lika mycket kläder som förrut då jag bodde hemma eftersom jag blev väldigt ekonomisk när jag flyttade. ja,  det är en hel del utgifter! vissa kan man påverka och vissa inte.

Carro frågar om vi har lån och bidrag och jag svarar Nej. hon frågar hur vi får ihop det. och eftersom många frågar just det så tänkte jag faktiskt skriva det här till er. 

varken jag eller pontus har lån eller bidrag. ingen av oss behöver ta lån (just nu) och man får inte bidrag om man tjänat visst mycket på ett år. (det är helt sjukt egentligen, ett gratis bidrag vill man ju inte tacka nej till. nä, men för att vi ska få jobba som vi gör så får vi inget studiebidrag. det är sjukt!

men istället för skit csn har vi två underbara jobb som vi får jobba väldigt mycket extra på och detta är vi så tacksam över eftersom vi trivs båda två på jobben. :)

nu kanske ni tror att vi sliter ihäl oss, det gör vi inte! det funkar helt perfekt! :)

Ett tips till er som pluggar/ska plugga:
ett tips till er alla som ska läsa på universitet: jobba på sommaren och lägg undan pengar till höst och vårterminen. det är ett jätte bra sätt att slippa studielån! samt att jobba extra under studietiden! :)

ta med mig i bagaget!

Publicerat: 2009-01-15 Kl: 18:19:24 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer
idag har vi hunnit med mycket.
vi var på bibblan halv elva imorse och då skrev vi klart opponeringen till imorgon, samt frågorna vi ska ställa till en annan grupp, sen åkte vi hem, åt lunch, såg film och sen for jag och simmade. när jag kom hem hade pontus gjort maten: bulgur, kyckling, sallad och en kall sås. var superduper gott! :)

sitter nu och spanar på resor till asien! finns massvis med resemål/länder man vill besöka. 
vi får se när det bär av.. så svårt att åka när man har skola, eftersom när man väl åker då vill man vara borta ett tag också. jag är avensjuk på min arbetskompis stina, hon den rackarn åker till kina på söndag. nejnej, jag blir inte avensjuk! ;)

nä nu ska jag forsätta deppa och boka tvättis.

skönt med helg imorgon föresten! :) ska bli superskönt. dessutom är vi lediga på måndag=Långhelg!

Att granska ett arbete

Publicerat: 2009-01-15 Kl: 00:28:30 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Som jag skrivit tidigare i ett inlägg så ska vi opponera en rapport på fredag. Vi har fått reda på att vi (jag och P) ska opponera Isabelle och Johannas uppgift, dvs vära kära vänners rapport. Vi har nu suttit sedan halv tio och tagit fram det positiva samt förbättringar på arbetet. det är lite svårt, men imorgon behöver vi besöka bibblan så imorgon kommer vi vara där hela dagen. ska även skriva ut yttligare en rapport som vi ska ställa frågor till. allt detta ska vi göra imorgon. har kommit en bra bit på Isabelle och Johannas arbete, ska forsätta imorgon. Ni är såå duktiga darlings! :) vi har skrivit allt positivt idag och imorgon ska vi skriva vad man hade kunnat gjort istället för.. osv, dvs förbättringar. det är ganska svårt att granska ett arbete, men det ska gå!!

nu ska vi äta en nyttig nattmacka. föresten, det är väll inte nyttigt att äta på natten? man förbränner väll inte lika mycket som på dagen. :S nä, nu blir det fika, skriva ut en till rapport och sen sängen!

ska upp halv tio imorgon!
Godnatt på er!

är det sant?

Publicerat: 2009-01-14 Kl: 16:45:24 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Precis som jag beskrev i förra inlägget så gick det inte allt för bra igår på redovisningen. trodde vi! idag fick man hämta granskningen och betyget på den skriftliga och muntliga delen. konstigt nog det gick riktigt bra för oss. fick ett bra betyg och vi båda blev väldigt förvånad eftersom vi inte alls kände att de gick bra (iallafall jag var missnöjd över min muntliga del). ena läraren sa innan den muntliga redovisningen var att det var några som skulle få komplettera på uppgiften. det kändes som att vi skulle få göra det, men tydligen så behövde vi inte det eftersom vi dessutom fick bra betyg! läraren hade skrivit på arbetet att det var riktigt bra skrivet och att arbetet var tillfredställande, hade också skrivit att det var ett bra framförande på seminariumet, väldigt tydligt tal och det syndes att vi är pålästa. Oj tänkte vi! och blev superglad!

efter att vi hade hämtat arbetet åkte vi ut till birsta för att köpa födelsedagspresent åt pontus farmor som fyller år idag. vi ska dit lite senare då P tränat klart. när vi åkte från birsta åkte vi till timrå och åt en väldigt god middag, nämnligen var sin sallad på kebab house. (nu vet jag att vicky blir avensjuk! ;) ) De var riktigt mumsigt!!

nu har P åkt och tränat och jag är hemma hos familjen! :)
sen blir det kalas! :)

idag känner vi bara glääädje!! :D
vi som trodde att de gick skit igår!

..en känsla jag aldrig upplevt förrut!

Publicerat: 2009-01-13 Kl: 17:39:54 | I kategori: Allmänt | 5 kommentarer
igår var vi som sagt i stugan. hämtade maximilian på dagis vid tio och sen blev det raka vägen till stugan. blev först att få lite lunch i magen och sen blev det skoteråkning, skoter+bob, pulkåkning, grillning av varm korv och varmchoklad. vid tretiden åkte vi hem till oss här på östermalm, jag och maximilian gjorde våfflor medan P städade lite!  :) sen när det var träningsdags för P så åkte vi till edsgården och släppte av det lilla charmtrollet.

idag har vi haft muntlig redovisning på vår granskning av en vetenskaplig artikel. kan helt ärligt säga att jag var hur nervös som helst både före, under och efter redovisningen. det märktes väl att jag var nervös, hade som gråten i halsen. jag som aldrig brukar bli sådär nervös? har aldrig hänt förrut. klart man kan vara lite nervös ibland, men inte brukar det synas så jätte, jätte väl. brukar aldrig ha problem att prata inför en stor klass eller grupp. har aldrig varit med om  något liknande som idag. jaja. sånt som händer men nu är det iallafall över. känns skönt att ha det gjort och Pontus gjorde iallafall bra ifrån sig! ;) bra att nån av oss gjorde det iallafall ;) ska bli väldigt roligt att se vad de tycker om granskningen. de slår ihop betygen, vi får betyg på både den skriftliga och muntliga delen.

bjuder på lite bilder från igår


     

Nordic

Publicerat: 2009-01-11 Kl: 19:41:04 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

idag har jag varit på nordic (där det var metso cup) både i jobbsyfte och privat. pontus var med i cupen, och tänkte inte säga så mycket mer om det egentligen. rött kort säger kanske allt? ibland kan det bli sådär, att man gör saker långt innan man tänker på vad man gör. sånt händer. visst, helt fel men det går inte att ändra på nu. jag personligen är ganska van att min kära pojkvän får kort, oftast gult då förstås, (och rött två gånger under fyra års tid!) så det är inget som förvånar mig och han vet mycket väl vad jag tycker om det (otroligt osportsliga uppträdandet). slutade att de kom tvåa i cupen iallafall, så ingen inomhusliga för deras del. och nu hoppas jag att han lärt sig.. hoppas, hoppas, hoppas jag och HAN också säger han! bra det då.

när vi åkte hem, stannade vi och köpte med oss kinamat hem. simon satt och frästpratade om det på läktaren så då fick det bli det! :)

nu säger pontus att han ska åka och träna i 1½ timma i timrå. räcker det inte lixom med tre matcher idag för honom?

imorgon åker vi till stugan på förmiddagen. vi ska hämta maximilian på dagis innan. han ska få åka bob bakom skotern. det kommer han tycka om!

sen blir det plugg resten av morgondagen!


underbar kväll med underbart sällskap!

Publicerat: 2009-01-09 Kl: 23:51:44 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

jag tycker wallander filmerna alltid är bra, men den här filmen är den bästa filmen på länge som gjorts tycker jag. väldigt sevärd!

maten på jops var underbart god. vart en jätte mysig middag! :) förrätt och varmrätt fick jag i mig, men vart tvärmätt och orkade inte efterrätten.

nu har vi precis kommit hem. ska se let´s dance (via datorn-till tv:n) sen blir det nog bädden. känner mig väldigt nöjd och belåten! imorgon väntas jobb klockan två, ett 24timmarspass! alltid lika roligt! :) issa skrev nyss ett sms till mig där hon bland annat skrev: jobba inte ihäl dig ihelgen. svaret tillbaka blev: det kan man inte göra på mitt jobb, man kan bara älska det. så tror jag att alla arbetskamrater också känner. visst har jag rätt? :)

på söndag blir det fotboll efter jag slutat jobbat som sagt, och på måndag åker vi till stugan en stund innan pluggandet sätter igång på eftermiddagen. då ska även maximilian med och åka bob. det blir roooligt! :) 

Föresten, känner mig rätt elak.
stod en bil parkerad på vår parkeringsplats då vi kom hem ikväll. då skrev jag denna lapp:


  
jag hoppas jag inte kommer med i grannfejden eller nått.
jag tände till helt enkelt. (detta har jag ärft av min far!) ni som känner mig, vet att jag är rätt rak som person. rätt ska vara rätt.

jag hoppas faktiskt att "besökaren" knackar på. då får jag ju berätta hur det ligger till. finns inga riktiga besökparkeringar vid huset. utan de är 20 meter bort. pontus kommer dock skämas över mig om det knackar på dörren. ;)

:$ ;) aja.. får ni se denna lapp eller nått, var vänlig kontakta mig då. är inget illa menat, bara en liten läxa! hahaha!
jag känner mig hemsk.

underbar kväll med underbart sällskap!

Publicerat: 2009-01-09 Kl: 23:41:17 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

jag tycker wallander filmerna alltid är bra, men den här filmen är den bästa filmen på länge som gjorts tycker jag. väldigt sevärd!

maten på jops var underbart god. vart en jätte mysig middag! :) förrätt och varmrätt fick jag i mig, men vart tvärmätt och orkade inte efterrätten.

nu har vi precis kommit hem. ska se let´s dance (via datorn-till tv:n) sen blir det nog bädden. känner mig väldigt nöjd och belåten! imorgon väntas jobb klockan två, ett 24timmarspass! alltid lika roligt! :) issa skrev nyss ett sms till mig där hon bland annat skrev: jobba inte ihäl dig ihelgen. svaret tillbaka blev: det kan man inte göra på mitt jobb, man kan bara älska det. så tror jag att alla arbetskamrater känner. visst har jag rätt? :)

på söndag blir det fotboll efter jag slutat jobbat som sagt, och på måndag åker vi till stugan en stund innan pluggandet sätter igång på eftermiddagen. då ska även maximilian med och åka bob. det blir roooligt! :) 

God middag med gott sällskap!

Publicerat: 2009-01-09 Kl: 16:52:17 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer
idag har vi finslipat klart det sista på våran rapport. tänk, vår livs första rapport på universitetsnivå är klar!! det märks att det är på universitetsnivå, det är mycket dem vill ha med som aldrig gjort förrut. känns underbart skönt att ha den klar iallafall. det jobbigaste av allt var nog att skriva referenslistan. det är så mycket som ska vara med på den... och man vill få den så bra och fin som möjligt. vilket fall som helst så vart vi precis klar, pontus har hoppat in i bilen och åkt och tränat. när han dyker upp klockan sex ska vi åka ner till stan. vart som en liten belöning det här, har bokat bord på jops innan bion ikväll. ska bli så gott!! oxfilé och fläskfilémedaljonger med potatisgratäng och någon god sås till blir det nog för min del, sist vi åt där tyckte jag det var så himla gott! :) efter det blir det bio! VI HAR EN MYSIG KVÄLL ATT SE FRAM EMOT! det är vi värd!!

trevlig kväll på er allihopa! :)

Bio premiär imorgon!

Publicerat: 2009-01-08 Kl: 18:35:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

det visade sig att P hade köpt två biobiljetter till bio premiären, hämnden-wallander som är imorgon! det ser jag fram emot! :) blir kanske någon god middag ute innan också, de brukar oftast bli så då vi går på bio! vi brukar köra en hel myskväll nere i stan då! :) sen blir det jobb lör-sön, det ser jag också fram emot! :) sen har P fotbollscup (metsocup) på söndag,  tänkte spana på två matcher på söndageftermiddag då jag slutat jobbet! :)

trevlig kväll!

vart inte som planerat..

Publicerat: 2009-01-08 Kl: 16:17:04 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

jag är tacksam för kommentarerna jag fick i gårdagens inlägg. jag hoppas tiden går fort för jag vill bli klar nuuu! :)

idag blev det inte som planerat, tog sovmorgon till tio, åt frukost, kastade in tvätten i maskinen, åkte ner till stan, pontus klippte sig på perssons frisörer, jag strosade omkring och försökte göra något fynd vilket jag faktiskt gjorde. en pälsmössa! efter att pontus hade klippt sig (vart jätte bra!) så åt vi middag på charm, kycklingsallad för mig och tacotallrik för P! :) Jätte mumsigt! nu ska vi sätta igång med plugget innan P har träning, han ska både träna styrke och fotboll ikväll så han måste åka redan vid sju och då ska jag också iväg och träna, så det gäller att vi sätter fart nu..

heisvejs!

termin 1 snart över

Publicerat: 2009-01-07 Kl: 18:30:03 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer
jag lever i en konstig värld just nu känns det som.
igårkväll var jag super förkyld. var täppt i näsan samtidigt som jag var snuvig hela tiden. halsen sved, jag hade verkligen jätte ont i den. idag när jag vaknade mådde jag hur bra som helst. som en helt ny människa typ. de är verkligen märkligt eftersom förkylningen slog ut ordentligt igårkväll. jag är iallafall glad att jag slipper vara sjuk för imorgon börjar träningen som jag inte hunnit tagit tag i än (förutom promisarna). men imorgon.. då har vi egen studietid och först av allt imorgonbitti ska vi lägga ett pluggschema för vad vi ska göra/hur de här två plugg dagarna och sen blir det ett nyttigt break med träning mitt i sådär! sen väntas det plugg igen efter det..och tvätt! skönt, vi är snart framme vid mållinjen, för termin 1 är snart över. men snart hoppar vi på termin 2 (v.4).. bara fem terminer kvar nu. snart vid mål? njaae

nära skjuter ingen hare!

Publicerat: 2009-01-07 Kl: 15:24:21 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer
idag lämnade vi in granskningen av vetenskapliga artikeln! :) och den ska redovisas nästa tisdag! idag har vi även haft handledning av rapporten. vi fick lite tips som vi tog till oss och sen satt vi i bibblan och skrev klart resultatet. rapporten ska lämnas in på måndag 12/1 både till handledare och till två stycken elever i klassen, de ska opponera vårt arbete, och vi ska opponera deras arbete. vilkas arbete vi ska opponera vet vi inte än..

idag har vi även fått tillbaka två tentor, sen fått sett betyget på en tenta (men har inte hämtat ut den än).

som jag beskrivit tidigare i bloggen så får man bara ha ett fel på läkemedelsberäkningen (gjorde den strax före jul). det visade sig att jag hade ett fel för mycket. alltså två fel sammanlagt. känns tungt men samtidigt ändå inte som något jätte stort hinder egentligen, de är bara att sätta sig och nöta, nöta och nöta. känner mig ändå ganska nöjd, eftersom jag inte hade jätte många fel, sen hade vi ju två tentor samma dag, och jag hade lagt ner mest tid på Farmakologin, den fick jag D på. pluggade bara sista dagen på läkemedelsberäkningen så får vara glad att jag änns fick några poäng! ;P Mikrobiologitentan klarade jag också! så de var skönt! :) Ska skriva läkemedelsberäkningen den 24 januari igen. :)

Pontus klarade läkemedelsberäkningen med fullpott!!! :) så det var kul! Han fick även jätte bra betyg på de andra två tentorna. så jag är glad för hans skull! :) föresten.. läkemedelsberäkningen kan man antingen bli godkänd eller underkänd på. där är det inte A-F betyg som på allt annat.

speglarna igenimmade på 10 sek.

Publicerat: 2009-01-06 Kl: 22:10:04 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer
nu har förkylningen slagit ut ordentligt efter duschen här ikväll. finns inget bättre än att duscha länge i jätte varmt vatten, nästan så det bränns och blir röd. varje gång pontus hoppar in i duschen då jag duschat frågar han: "hur fasen kan du duscha sådär varmt?" ..jag duschar oftast länge och varmt!!

nu ska vi skriva ut uppgiften som vi ska lämna in imorgon och sen hoppa ner i sängen.
inatt sov P på soffan, för  första gången då båda är hemma eftersom han är rädd att bli smittad, han får inte bli sjuk till söndag tydligen. han har fotbollsmatcher då. men han är säkert redan smittad nu eftersom det var jag som gjorde maten idag. vi har ju faktiskt fått lärt oss i skolan att den som är sjuk ska absolut inte stå i köket, då blir alla andra som äter maten sjuk också. vilket inte jag tänkte på innan jag började med maten. hoppas han vill sova med mig inatt iallafall! ;)

 

Inte nuuu!

Publicerat: 2009-01-06 Kl: 14:22:19 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer
jag är sällan sjuk, men nu har jag faktiskt blivit det, precis som alla andra just nu.
alla verkar vara sjuk nu. förkylning hit och förkylning dit. kan faktiskt inte komma på när jag var sjuk sist? kanske i våras? och magsjuka har jag inte haft på 12 år! :O men så typiskt att man ska bli förkyld nu när skolan börjar imorgon. men de är bara att kämpa på!

nu ligger jag i soffan och ser på.....jag vet inte vad jag ser på egentligen. enligt tv.nu ser jag på Anne på Grönkulla.

pontus åkte till stugan imorse vid nio och skulle åka skoter och fiska med sin pappa men han är på ingång snart. så då får han pyssla om mig lite extra. ska försöka få lite plugg gjort senare ikväll också, om jag orkar. annars erbjöd sig Pontus att skriva på rapporten själv. de är väll snällt? de är ju trots grupparbete, två och två. men någonting ska jag väll kunna bidra med tycker jag.. så sjuk är jag ju faktiskt inte. har ju bara feber, halsont och rinnande snuva!

oj vilket otroligt tråkigt inlägg det här vart.
förutom förkylningen mår jag bra och är glad! :)

nu ska jag koka lite te igen.
heihopp!

talanger

Publicerat: 2009-01-06 Kl: 00:19:13 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

idag bjuder jag på ett framträdande på mig och bella. varsegod att klicka på länken och se filmen! :D

http://sendables.jibjab.com/view/ormI6caNPDHIMTaDS6d6

Birsta med Petra!

Publicerat: 2009-01-05 Kl: 17:31:50 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer








Sjuksköterskeur, 50%! är sjukt dyra, så ett perfekt fynd!

sen blev det ett storleksbyte på bh:arna. båda kommer från H&M. supersöta set!
 

 
....fast i svart!

sen blev det tre födelsedagspresenter som jag inte kan visa här! :)

nu ska jag göra en caesarsallad variant till middag som ska innehålla isbergssallad, gurka, krutonger, parmesanost, kycklingfileer, couscous och bröd!


sen blir det träning..


                                                                                                      

Nyårsafton!

Publicerat: 2009-01-02 Kl: 18:52:18 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer
nytt år, nya möjligheter! :) känner på mig att det här året kommer bli ett bra år! :)

..som ni läste i förra inlägget blev det lite kaos för våran del på nyårsafton eftersom Pontus fick följa med en patient och sitta vak på sjukhuset precis då det hade skiftbyte. tur som han hade blev han avlöst klockan nio. och innan det umgicks jag med min vän Petra eftersom hon visste att pontus blev tvungen att jobba över och hon skulle skjusa oss både dit och hem från festen. vi var först här hemma hon och jag, hon fick sin födelsedagspresent som jag hade köpt till henne och sen umgicks vi bara! :) hon är bara så snäll denna underbara människa! efter en stund skjusade hon bort mig till rättspsyk där jag hämtade våran bil, och körde hem den hit igen. och sen åkte vi och hämtade upp pontus på sjukhuset, han fick byta om i bilen och sen drog vi vidare till husfesten i fagervik. hade jätte trevligt! :) de var roligt att träffa alla, igen! :) vi alla skålade in det nya året, nöjda och glada. tyckte dock att de var dåligt med fyverkerier i fagervik? eller så missade jag helt enkelt de! jag vet iallafall att jag var ute på tolvslaget! ;) så illa var det inte!! petra hämtade oss klockan tre på natten, då var vi nöjda och belåtna! och vi båda skulle jobba dagen efter igen.

idag när jag hade slutat vid 12, kom P och hämtade mig, var en snabbis på bibblan och lånade massa böcker till rapporten vi ska skriva och sen åkte vi och köpte täckbyxor till P eftersom han behöver ett par till då han åker skoter. ett par riktigt varma och rejäla! sen blev det raka vägen hem.. P har sovit hela eftermiddagen, eftersom han jobbat vaken natt, och sov bara tre timmar innan han hämtade mig på jobbet. jag har också bara tagit det lungt! de är skönt ibland!

nu håller vi på med maten.
ikväll ska äta en god fredags middag!
det blir det bulgur, kycklingfile, halvnyttig sås och en god sallad till!

bjuder på lite bilder!
         

lägger in resten av bilderna på facebook nån dag framöver! :)
RSS 2.0