DAG 2 PÅ KTC

Publicerat: 2009-02-27 Kl: 18:35:54 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Idag har vi haft en lång dag på KTC! En väldigt givande dag med roliga övningar! :) På lunchrasten gick vi en promis och sen åkte vi och köpte frukt. När vi hade slutat för dagen åkte vi hem, jag packade träningsväskan och gick ner och tränade på Ego i 1½ timma. Har dunder-dunder träningsvärk i hela kroppen från igår då jag var på body pump, så tog det ganska lungt idag! :) Men ändå skönt att träna! :) Sen promenerade jag hem, och då kom jag hem precis till middagen! Pontus hade gjort Köttfärsbiffar! Super god middag och den satt fint efter träningen! :)

Nu sitter jag här i soffan och vet inte hur jag ska komma upp från soffan. Vilka problem...
De är ändå rätt skönt med träningsvärk! ;)

Ikväll blir det lungt eftersom båda jobbar imorgon! :)
Vi ska se film och bara mysa ikväll! :)

Här kommer bilder från KTC idag
   

Peppad!

Publicerat: 2009-02-26 Kl: 21:52:18 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Har precis kommit hem från ett body pump pass på ego med Magda! :) Jag har köpte årskort där nu, och jag är såå peppad! :) Det är ett trivsamt gym och eftersom jag bara haft årskort där tidigare och trivts bra där, så kände jag mig bekväm med att betala ett nytt årskort där. desutom ligger EGO närmast hemifrån! :) tar ungefär 8 minuter att promenera dit! Ett bra val av mig! :)

Jag och Magda körde först ett body pump pass idag på 55 minuter sen gick vi i raskt tempo på löpbandet och sen avslutade vi träningen med en magövning!

Nu mår man bra och har gott samvete! :)

Pontus har precis åkt och tränat han också, han har fotbollsträning mellan 21.40-23.00! Så han lär inte dyka upp förrän halv tolv skulle jag tro.. När han kommer hem ska vi fika och sen skutta i säng! Det brukar ta lite tid för P att somna då han har sena träningar eftersom han är "uppe i varv" och imorgon ska vi upp tidigt! :)

Trevlig kväll på er allihopa!

Dag1 på KTC

Publicerat: 2009-02-26 Kl: 16:46:58 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer
idag har vi varit på KTC som ligger på sjukhuset! en träningsavdelning för studenter och personal som jobbar inom sjukvården. imorgon ska vi dit igen, då har vi heldag! Vi ska då träna på Ergonomi samt sår och kompressionsbehandling! Kul med praktiska övningar! :)

Tänkte bjuda på lite bilder från idag

    

Nu blir det middag sen träning! :)

En kväll med Magdalena!

Publicerat: 2009-02-25 Kl: 23:31:31 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Har precis kommit hem från Magdalenas lilla söta lägenhet. hon bor i en studentlägenhet väst om stan, den var liten och väldigt mysig! :) Men snart blir vi grannar här på Östermalm! :D Kul! :) tog en promis bort till Magdalena vid halv åtta tiden! :) Väl där blev det en massa surr om allt möjligt och lite greys anatomy och fika! :) En väldigt mysig kväll! Detta måste göras om snart igen! :)

nu ska vi strax pysa ner till vår nybäddade säng! :) mysigt! :)
imorgon ska vi vara på KTC och träna lite praktiskt, de är dock bara halvdag! :) 

imorgon har jag inte planerat så mycket. tänkte ta en promis och sen får jag se vad det blir! :) finns alltid någonting man kan göra! :)

Godnatt på er allihopa! :)

Konsten att kunna säga ifrån..

Publicerat: 2009-02-25 Kl: 16:10:18 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Efter att vi hade ätit lunch här hemma tog jag och Pontus en promis ner till stan idag. Var på banken en snabbis och sen gick vi och kollade lite i affärer. Pontus är ute efter en klocka, men vi hittade ingen som han fastnade för! :)

Tog en promenad hem igen och ska strax göra en sallad, som ska bestå av bulgur, kyckling, isbergssallad, gurka, tomater, paprika, lök och olja/vinäger! :)

Ikväll ska jag ta en promenad till Magdalena och umgås med henne.  Hon frågade om jag äter semlor. JAG ÄLSKAR SEMLOR! men eftersom jag försöker vara nyttig nu så blev jag tvungen att säga ifrån. känns hemskt att säga ifrån då man egentligen älskar semlor! jag får nöja mig med att kolla på den här idag. Vi ska fika nyttigt istället! :) Mysig kväll att se fram emot! :)

 

nu blir det middag!

HALVÅRSDAG OCH FETTISDAG!

Publicerat: 2009-02-24 Kl: 21:17:11 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer
FETTISDAG och vår halvårsdag som förlovad!!
idag har vi alltså varit förlovade i ett halvår! Tiden har verkligen gått fort.. Tiden går fort då man har roligt! :) Idag har vi firat vår halvårsdag med en god middag! :) Jätte god, trevlig och mysig! :) ÄLSKAR DIG SÅ MYCKET P! :) Den bästa sambon man kan ha! :) Han gör allt för mig och jag allt för honom!! :) Tänk att vi har varit tillsammans i snart 4 ½ år.. Gud vad tiden går.. och vad många minnen vi har tillsammans! :)

Bjuder på lite bilder från vår förlovningsdag, 080824!
Bilderna är lagd i ordning, från dagens början redan vid midnatt till dagens slut.
       

lite senare på kvällen mötte vi upp, ISABELLE OCH EMIL! :) Issa laddade upp och ville fira!! ;) Issa är min barndomsvän och vi har kännt varandra lika länge som vi levt, 20 år! Alltså hela mitt liv! :)
   

En betydelsefull och underbart rolig semester!!! :)
Kreta, Makriaglios. Sunwing Resort! :)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Åter till dagen som varit.. :)
Dagen innan middagen idag bestod av två intressanta föreläsningar! Det blir roligare och roligare för varje dag som går nu! Det är NU man lär sig massa nya saker som man kommer ha användning av sedan i arbetslivet. imorgon är vi lediga så då ska jag och pontus först besöka banken och sätta in lite pengar och sen träna!

jag nöjer mig med att kolla på den här semlan idag!
 
Istället för att trycka i sig en semla och sen få ångest har jag istället varit duktig och både tränat styrke och gått en långpromis idag! Pontus är och tränar fotboll nu så nu ska jag passa på att ta en låångdusch innan han kommer, för då blir det myyyyys! :) Är ju champions league också ikväll.. det missar han INTE! ;)


Ha en trevlig kväll allihopa! :)

Kursstart!

Publicerat: 2009-02-23 Kl: 23:55:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer
idag har vi haft kursintroduktion och två föreläsningar! vi har också fått reda på praktikplatserna! Den här kursen kommer bli jätte kul känner jag på mig! :) Jag fick praktik i Timrå, vilket jag hade som önskemål om också! :) Dagens föreläsningar handlade om åldrandet och nutrition. rätt intressant! :) vi fick sluta lite tidigare idag, vilket alltid uppskattas!! :)

efter middagen åkte jag på birsta med min vän Petra! De var jätte trevligt att träffa henne! :) Vi båda shoppade lite. Jag shoppade bland annat ett par skor och en tunika! :) och tre trisslotter! har dock inte skrapat lotterna än.. men tänkte göra det strax.. innan jag hoppar i säng!



såg på schemat idag att det gjorts en schemaändring. vi börjar inte förrän 13.00 imorgon! Skönt med en liten sovmorgon! :) Imorgon har vi föreläsningar om andning, syrgas samt sår och kompressionsbehandling. Blir intressant!! :)

nu ska jag börja göra mig klar för kvällen och sen ska vi sova! :)
Godnatt!


 

helgen går för fort..

Publicerat: 2009-02-22 Kl: 22:21:05 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer
redan söndag... helgen går för fort...
i fredagskväll jobbade jag och sen blev det mys framför tv:n med tända ljus överallt i vardagsrummet och en massa gott på bordet. i lördags (igår) tog vi det lungt och hade tvättstuga innan vi åkte till Glenn och Johanna där vi var bjuden på parkväll! Jätte trevligt var det! :) idag, söndag så har vi bara tagit det lungt. tog en ordentlig sovmorgon och sen tog vi tag i tvätten igen, stykning och så. På eftermiddagen gjorde Pontus i ordning god mat innan han hade träning, jag passade då på att åka med ut till timrå och hälsa på min familj! :) När pontus hade tränat klart åkte vi på Ica Maxi och storhandlade! :)

Nu har vi nyss kommit hem och fått allt på sin plats i kylskåpet och i alla skåp!
Nu ska jag ta en lång dusch medan Pontus håller på att göra i ordning lunch till imorgon då vi har låång skoldag!

Just det..
Imorgon börjar vi ny kurs! De är mycket praktiskt på sjukhuset (KTC) så det ser jag fram emot! Även fast jag redan kan det mesta sedan gymnasiet så är det bra med repetion! De blir kul! :)

Typiskt!

Publicerat: 2009-02-21 Kl: 01:17:13 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer
typiskt! jag gav mig in på något jag egentligen inte kan... jag skulle byta färg på rubrikerna i bloggen och göra så att det bara visas några få månader i arkivet (pga av att de är sån lång lista just nu). men då lyckades jag på något vis få bort all info om mig, samt bilden på mig och pontus som fanns lite längre ner i bloggen...

lyckades bara med en sak, byta färgen.
de andra gick det åt skogen med. och jag förlorade också saker jag inte ville förlora!
när man väl ska försöka, då händer sånt här. så typiskt!

de dummaste av allt var att jag sparade ändringen utan att änns kolla igenom hela bloggen!
hm..

bjuder på den fina bilden som försvann...

SKÖNT MED HELG!!! :)

Publicerat: 2009-02-20 Kl: 23:35:25 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer
SKÖNT MED HELG, en pluggfri helg dessutom!! :)

imorse hade vi tentagenomgång, vilket kändes bra! så jag håller tummarna att de verkligen gått bra också..! :) sen hade vi forsättning på dokumentationen. idag fick vi se mer noggrant om hur det går till, hur man skall skriva och hur man ska lägga upp allt! :) så nu börjar man fatta! de är svårt för en okunnig men snart så är vi alla proffs på det! ;)

vi slutade strax före tolv så då åkte jag hem ett tag innan jag skulle iväg och jobba! har jobbat mellan 14-21 idag! :) Lika kul som vanligt!! :) 

ikväll har vi haft en ordentlig myskväll! Vi har bara legat i soffan med tända ljus överallt och bara myst och pratat om en massa saker, samtidigt som vi sett lets dance och ätit massa onyttigheter! :)

nu ska vi se film! :)

imorgonkväll är vi bjuden till johanna och glenn på "parkväll", med flera par! Kul! :)

TREVLIG HELG PÅ ER ALLIHOPA! :)


München 07!

EN BRA DAG!

Publicerat: 2009-02-19 Kl: 21:41:35 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer
idag har vi haft lång skoldag! dagens föreläsningar handlade om dokumentation, vilket är väldigt viktigt för sjuksköterskor att kunna eftersom det är en av de största arbetsuppgifterna. vilket fall som helst, väldigt lärorik dag och imorgon ska vi forsätta med dokumentation. men först på morgonen ska vi ha tentagenomgång av tentan vi skrev i igår, vilket ska bli vääldigt intressant! men man får inte veta hur det gått, utan bara vad som var rätt svar på tentafrågorna!  

nu på kvällskvisten har jag varit på waynes och fikat med magda, en tjej från klassen. en jätte trevlig tjej! kul att lära känna henne! :) får bli fler såna här mysiga kvällar! :)

när jag kom hem från cafét kände jag verkligen: VILKEN FRUKTANSVÄRT BRA OCH UNDERBAR SAMBO JAG HAR! klart jag känner och tycker så om han varje dag, men idag kände jag det där lilla extra då jag klev in i vår lägenhet. världens renaste och finaste hem! från att ha varit världens stökigaste. det brukar bli väldigt stökigt här under våra tentaplugg dagar eftersom prio ett är plugg. ikväll när jag kom hem hade pontus skurat och städat överallt. allt var på sin plats och de var stor skillnad att komma hem till ett sånt här fint hem. vardagsrummet, köket, sovrummet och toaletten är nu som helt nya rum! Fräscht och härligt! :) dessutom var dukar bytta här hemma så nu har vi bytt årstid till VÅR! ljusare tider... :) Vilken underbar karl jag har!! De är inte första gången han tar tag i storstädning då jag är borta.. Man uppskattar verkligen sånt här!!!! :) Jag är glad att jag har den absolut bäääästa sambon!!! ;)

På bänken inne i köket låg det en lapp...

Och självklart ska vi fika och se familjen annorlunda!! :D
Kanske ska baka lite scones? Ja, de blir det! Muums!

TENTAN SKRIVEN!

Publicerat: 2009-02-18 Kl: 22:55:22 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer
tentan är nu skriven och det känns väldigt skönt att ha den gjord! jag hoppas att den gick vägen! :) efter att jag hade suttit och skrivit tentan i två timmar åkte jag hem och vilade lite innan jag mötte upp två tjejkompisar från klassen för en lunch på waynes! gick lite på stan och hittade massa fint! dock köpte jag inget eftersom jag inte hann prova.. kort därefter åkte jag och pontus ut till birsta. var först på silvan och köpte lite småsaker och sen blev det IKEA. där köpte vi ljus! så nu har vi laddat upp ordentligt med ljus! för 250 kr får man mycket ljus! vilket är peeerfekt för oss som använder ljus dagligen, långa som korta, smala som breda. :D efter att vi hade varit på IKEA åkte vi ut till timrå. Blev bjuden på middag hos pontus föräldrar och sen svängde vi förbi mina föräldrar! :) pontus åkte strax därefter på träning och då åkte jag ut till söråker en snabbis och hälsade på! :)

nu har vi kommit hem och har precis packat upp ikea kassarna och tänt ljus överallt!
mysigt! nu ska vi se semestersvenskarna via tv4.se och sen sova! :)

imorgon har vi långdag!
Dokumentation! :)


Natten innan tentan!

Publicerat: 2009-02-18 Kl: 00:06:02 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer
nu får det vara nog!
heldag på skolan, först lektioner och sen satt vi i ett gäng i bibblan och tentapluggade. åkte hem och åt middag, sen åkte vi ut till timrå eftersom Pontus hade träning. jag åkte till issa en sväng och pluggade.. så har pluggat i stortsätt hela kvällen. har precis prepeterat en sista gång och nu väntas sängen! får hålla tummarna att de går vägen imorgon! :)



imorgon efter tentan ska jag och pontus ut och ta en lunch någonstans och sen blir det en sväng till birsta! Pontus har surrat hela veckan om att han vill åka på silvan och kolla på renoveringsmaterial! :) dock inte hit hem men till stugan! :P så imorgon ska han få göra det! ;) och jag vill gå på IKEA och kolla in alla nyheter som kommit in! :) vi behöver också köpa maaaaassa ljus! använder två paket=200 ljus på noll tid. så imorgon ska det handlas flera storpack. just nu får vi köra med dyrljusen från partylite, som jag annars bara använder ibland! ;)


NU: SÄNGEN! :)
GODNATT!:)

Zebraflickan

Publicerat: 2009-02-16 Kl: 23:39:45 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

ETT TIPS!!



Har precis klickat hem en självbiografi av Sofia Åkerman.

Sofia har en blogg som jag följt i flera månader. hon väldigt duktig på att skriva!! hon skriver mycket om psykiatri, rättspsykriatisk vård mm. Det som ligger i grunden för att hon just skriver om det är att hon själv varit i kontakt med den. hon har jobbat hårt med att komma ifrån sitt förlutna och läser nu till sjuksköterska och åker runt och föreläser om sitt "gamla jag". INTRESSANT tycker jag!

Något som man märker då man läser hennes blogg, är att det är många tjejer som vänder sig till henne och frågar om hjälp osv. Vilket är kanonbra tycker jag eftersom hon själv har gått igenom liknande situationer!

Här är sofias hemsida, där kan man också hitta till hennes blogg, böcker, föreläsningar, gästbok osv. http://www.sofiaakerman.com/?q=ommig

Boken handlar om i stort: ätstörningar och självskadebeteende!

Paus!

Publicerat: 2009-02-16 Kl: 16:23:38 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer
har tagit en paus och sitter nu och kollar på resor, som jag gör minst 3 ggr varje vecka! ;) framförallt under vinterhalvåret. ihelgen på en av festerna, kom faktiskt det samtalsämnet upp, och när jag tänkte efter så kom jag fram till att jag och pontus har varit utomlands 5 ggr tillsammans. och en maaaaaaaaaaassssssa trippar till åre har vi hunnit med. kul med minnen!! det är sällan vi öppnar alla album som jag gjort från varje resa som vi har här hemma. de borde man göra oftare.. så kul med minnen! :)

när nästa resa blir, vet vi inte riktigt än.. vi har olika planer hela tiden, men vi är överäns om vart vi vill åka iallafall. asia! de dåliga är att mittuniversitetet bara lägger ut schema för typ, fyra-fem månader. så vi får helt enkelt se när det blir! planerarna är ju nästa vinter! men allt beror på skolan. skulle ju helt klart vara underbart att dra väg några veckor/månad..

redan nu! ;)


Bild från Koh Lipe!

ORK!

Publicerat: 2009-02-16 Kl: 12:56:48 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer
imorse låg vi och drog oss i en evighet. skönt, samtidigt som man får ångest! vi båda visste vad vi behövde göra idag, så då kör man klassikern att dra ut på det hela. klockan är snart ett och just nu behöver jag ork. jag behöver ork för att kunna plugga! jag drar på det hela tiden. vilket är otroligt dumt, med tanke på att det här är sista pluggardagen innan tentan. imorgon har vi omvårdnadshandledning hela dagen, vilket känns väldigt bökigt eftersom vi har tenta dagen efter. Bra upplägg mittuniversitetet!

nä.. lite rester från middagen igår skulle sitta fint till lunch nu.
fläskfilé, bulgur, bea och sallad! Mmm, gott! :)

i klass med "blondinbella"

Publicerat: 2009-02-15 Kl: 22:19:35 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

ikväll tar vi det lungt. sitter just nu framför tv:n och ser fotboll.
eftersom vi inte har canal+ så har pontus köpt hem matchen ikväll.
inter-milan! jag är dock inte så insatt i matchen. jag sitter och kollar på gamla tentafrågor, vilket resulterar i att jag börjar få tentapanikångest! IMORGON BLIR DET PLUGG vill jag lova!

FÖRESTEN,
HAR FÅTT HÖRT ATT JAG HAR NYA LÄSARE! VÄLKOMMEN HIT! snart är jag i klass med blondinbella! ;) Nu vill jag ju också ha mer kommentarer under inläggen! :)


Söndag!

Publicerat: 2009-02-15 Kl: 12:11:53 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

uppkliven från sängen och laddad för ännu en dag!
festen igår var väldigt lyckad och det var trevligt att träffa lite nytt folk! de är roligt att festa med nya människor man inte umgås med.. och heter man emelie, då har man egenskapen att vara social, vilket är bra i såna situationer, när man ska kommunicera med okända personer! vilket fall som helst, trevlig fest! :)



........åter till plugget!

:)

Publicerat: 2009-02-14 Kl: 18:12:24 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Ni har väll inte glömt bort att nominera eran syster, mamma, faster, mormor, farmor, kompis eller någon annan tjej till grys tjejplan? :)

Jag har nominerat flera stycken!
och självklart hoppas jag att någon av de nominerade får följa med på planet!

Lägger in en bild på Min Mammi från min 20års dag!
Glad Alla Hjärtans Dag!!

 

Alla hjärtans dag! :)

Publicerat: 2009-02-14 Kl: 12:27:32 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Glad alla hjärtans dag på er allihopa!!

idag ska vi ut och äta god mat och sen ikväll är vi bortbjuden på fest!
hoppas att ni får en kanontrevlig alla hjärtansdag! min dag har börjat med jätte mycket kärlek och omtanke!

fick ett jättefint brev på posten igår. ett jätte sött alla hjärtans dag kort av min faster. med familj!
Jätte sött! Tusen tack!! :)

 

Kärlek till alla nära och kära!

YES!

Publicerat: 2009-02-14 Kl: 12:05:18 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer
oj oj! vilken kanonkväll det vart igår!
tjejerna knackade på dörren vid halv fem. då på med ytterkläderna+gummistövlarna och ögonbindel. in i bilen. och där började kvällen.. satt även en tredjeperson i bilen, som jag inte fick prata med. jag åkte bil väldigt länge. kändes som att jag var ute i skogen någonstans. hoppade ur bilen, gick en stig. och där fick jag gång på gång svalka av mig! ;) blev ännu mer bilåkning, lika långfärd. klev ur bilen, av med ögonbindeln och då visade det sig att vi var utanför olearys! MAT! Mmums! därefter på med ögonbindeln igen, och bilfärd. Johanna hade fått i mig att jag skulle bada isvak, vilket jag trodde starkt på. men var glad att hon ljög för mig! ;) var bombis på att vi var påväg upp mot sjön. och när vi kliver in i en "lägenhet" som jag trodde var omkläningsrum/värmestuga (trots alla trappor jag gått) så fick jag ta på mig en såkallad våtdräkt, haha eller nja, en boratdräkt! (dock med kläder på under). haha! och där stog jag och visade upp mig, för tjejerna trodde jag!!! sen tog de av mig ögonbindeln och då mina läsare, då fick jag en chock. det var nämnligen fest! pontus (min käre sambo), glenn och emil inväntade oss. och vips, vart det feeeest hemma hos johanna och glenn! kvällen avslutades nere på stan. var dock inget bra drag igår (kanske berodde på att de var mitt i månaden)? men vilket fall som helst, en riktigt lyckad kväll! och vilka underbara vänner jag har! blev bjuden på allt, och inte nog med det.. jag fick även en jätte fin present! ett thomas saboo berlock, min månadssten. tusen tusen tack igen allihopa! underbara vänner! :)

Startklar!

Publicerat: 2009-02-13 Kl: 15:31:18 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

FREDAGEN DEN 13:E!

Publicerat: 2009-02-13 Kl: 11:05:29 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer
idag är det alltså den stora överaskningsdagen!
tänkte försöka plugga lite innan klockan slår fyra!

packningen är gjord, dockär  inte badmössan nedpackad än. finns ingen i min släkt som äger en badmössa. men det ordnar sig ändå, har min egen plan på badmössa. valfri badmössa var det ju trots allt! ;)

 

nu blir det plugg!

Ett brev med posten!!

Publicerat: 2009-02-12 Kl: 16:49:33 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

idag har det blivit diskussionplugg. först på skolansbibliotek och sedan efter lunch förflyttade vi oss till kulturmagasinet. när jag kom hem hade jag fått ett guldigt fint brev i postlådan, i låg ett grönt fint papper. i detta stog det:

HEJ EMELIE!
Nu när du 20 år är,
Vill vi att du ska vara här..
Med oss tre förstås.

I detta brev får du ej veta mer,
än att vi dig en packlista ger..

Listan finner du nedan,
Det är bara att börja packa
så att du bli klar till fredan.

Du hämtas kanske av en häst.
På kvällen blir det iallafall fest!

Glöm inte heller bort att klockan fyra
är det vår tur att styra...

//De tre musketörerna

LISTA:
(OBS! VIKTIGT!!!)

Baddräkt, alt. bikini
Valfri badmössa
Röd tuschpenna
Gummistövlar
Ett örngott
Miniräknare


Ni är bra roliga ni!!! Vilka underbara vänner jag har som ordnar och har sig! :) Vad kul det ska bli! samtidigt som jag höll på få en chock då jag läste packlistan. men som sagt, GRYMT KUL!!!! :)

ikväll då vet ni vad jag ska göra!
Packa! ;)




Zakynthos, studentresa! :D

överaskningar tycker jag om!

Publicerat: 2009-02-11 Kl: 11:26:08 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

dagarna går fort nu och snart är det fredag! jag har ingen aning om hur fredagen kommer se ut. men jag längtar!! de ända jag vet är att jag ska firas! KUL!! :)

Ska forsätta plugga nu jag! Pontus åkte ut till Alnö redan vid nio för att plugga i grupp! jag behöver sitta själv känner jag! behöver nöta,nöta, skriva, läsa och nöta igen!

dags att sätta gång igen!! :)

C

Publicerat: 2009-02-10 Kl: 20:17:26 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer
för några dagar sedan fick vi betyget på vår rapport+opponering som vi skrev runt jul/nyår. vi hade skrivit om alkoholens påverkan och hälsoeffekter på ungdomar. Jag och P fick C, vilket var kul! :)

(Betygsystemet är A-Fx.)




..nu plugg!

SANNA 20 ÅR IDAG!

Publicerat: 2009-02-10 Kl: 18:09:40 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Idag är det kämpeSannas stora dag! Hon fyller nämnligen 20 idag! Grattis igen vännen!! :)

Tänker på dig jätte mycket vännen och hoppas du mår bra idag så att du kan komma hem till alla nära och kära! Håller verkligen tummarna för det och hoppas att du får en mysig födelsedag, med massa gott och fina presenter! :)

Många lyckokramar och gratulationskramar!
TÄNKER PÅ DIG!

OFF!

Publicerat: 2009-02-09 Kl: 20:30:10 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

idag är det min pappas dag, han fyller nämnligen 41 år idag! =)

nu går vi i ide några dagar.
pluggide! tenta om en vecka så nu ska det hårdköras!

ikväll samlar vi krafterna och imorgon börjar vi med att kliva upp i lagom tid och plöjsa igenom lite anteckningar innan vi har seminarium på eftermiddagen! :)

sen forsätter dagarna..med plugg!
men kastar in ett inlägg då och då ändå.

försöker peppa NU
kämpa-kämpa-kämpa-orka-orka, håååll ut!
jag MÅSTE orka! och det gör jag!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! =)


Ha det så bra alla 110 besökare som läser bloggen!


Presentensdag! :)

Publicerat: 2009-02-08 Kl: 23:25:24 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer
idag har jag haft två besök.
först kom min pappa med familj. tuvali (min lillasyster) var sjuk i torsdags så nu var hon äntligen pigg och kry! fick pengar till resekassan och flera trisslotter, vilket var perfekt. precis som alltid! ;) tusen tack!! vann på två av lotterna! :D

lite senare kom isabelle och emil, med sång och hela köret! ;) fick superfina presenter av dem också. tusen, tusen tack åter igen!! fick lotter även av dem, och jag vann på en av lotterna! :D

detta fick jag av min allra närmaste vän och barndomskompis isabelle och hennes sambo emil! ;)

 

Har precis tagit en lååång dusch och så nu luktar jag mango! ;) hihi

TACK FÖR ALLA FINA PRESENTER!

ingen storvinst och ingen förlust!

Publicerat: 2009-02-08 Kl: 17:02:26 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer
lite om helgen! :)

i fredags var vi ju som sagt på casino. och som ni allra flesta vet så skulle inte stället gå runt om alla vann stora summor, men vi båda gick hem 500kr rikare än vad vi kom dit med. det var väldigt maffigt direkt då vi kom gående in mot alla spel! det var som att komma in i ja, hur ska jag förklara? de var en konstig känsla! spel överallt. något som jag aldrig upplevt förrut. jätte mycket lampor överallt som blinkade alla möjliga färger och spelautomater överallt. folk sprang åt höger och vänster och bytte maskiner hela tiden. vi strosade först runt, pontus visade mig lite och försökte förklara reglerna där nere, men sen gick vi upp, och där var vi hela kväll! det var jätte mycket folk och det var verkligen jätte trevligt. vi vann, vann, vann och förlorade och då tog vi båda beslutet att åka hem. nöjd och belåten, ingen storvinst, men inte heller någon förlust. något som man också märkte av var att många var besatt i spel. framförallt på roulette, då kunde folk kasta in fem tusen  och ibland mer och vilja dubbla vinsten, vilket vissa gjorde, men många förlorade också. antingen är det jag som är onormal eller normal, skulle aldrig i hela mitt liv satsa fem tusen på detta!! 50% chans att vinna och 50% att förlora. helt ärligt så tror jag att ingen har råd att förlora 5.000! de gäller att spela för det man har råd att förlora! jag är snål och håller mig till hundralappar, då kan jag ju faktiskt spela fler gånger än en gång också ifall jag skulle förlora! ;) vilket fall som helst så var det en jätte trevlig kväll! :)

på lördagen(igår) åkte jag iväg och jobbade ett 24h pass! de är såå kul att jobba! jag stormtrivs på jobbet och längtar tills jag ska åka och jobba varje gång jag jobbar! Älskar att jobba med barn!!! :) Desutom har jag världens bästa arbetskamrater!!! :)

nu har jag precis kommit hem, skottade av bilen i 30 minuter innan jag kunde börja åka hemöver och väglaget var inte det bästa vill jag lova. körde 70km/h på motorvägen. de är verkligen snökaos i sundsvall idag! pontus har gjort jätte fint här hemma och nu inväntar vi gäster! :)

Kvällen efter födelsedagen

Publicerat: 2009-02-06 Kl: 19:20:31 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer
inväntar att klockan ska bli nio! slå om till nio NU! har gjort mig klar och inväntar nu att klockan ska slå kvart i nio så att jag kan åka och hämta pontus på rättspsyk i nacksta då han slutat jobbat. sen ska vi bara hem och göra oss klar för en casinokväll! tänk, att JAG är 20 år och ska besöka casino för första gången i mitt liv, just ikväll. KUL! :)


Dagen hos Sanna på sjukhuset!

Publicerat: 2009-02-06 Kl: 17:12:08 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer
idag var jag uppe med tuppen! skjusade Pontus på jobbet imorse eftersom jag behövde ha bilen innan han hade lunch. idag har jag och petra varit och hälsat på sanna på sjukhuset. jag blir glad av hennes kämpeglöd! att hon verkligen hela tiden försöker. hon kämpar! hon ler fast hon hela tiden stöter på motgångar! det var mysigt att träffa henne och framförallt kul att hon var pigg idag! :) viktoria var också på besök så det var kul att alla fyra kunde träffas och umgås. innan vi åkte till på sjukhuset åkte jag till birsta och där mötte jag upp petra. vi köpte med oss lunch och bjöd Sanna och Viktoria på mAx så vi alla fyra satt och gottade i oss det inne i sannas rum på avdelningen. mumsigt och mycket trevligt! ni har väll läst i sannas blogg då och då, att hon är sugen på det? ;) Sanna tyckte det var gott, även fast hon inte hade någon matlust innan. "De här var faktiskt väldigt gott!" och mumsade i sig burgaren! personalen sprang in stup i kvarten, var det inte sjuksköterskan som skulle ge henne trombocyter så var det såromläggning, och var det inte de så var det läkaren som ville komma in och undersöka, och var det inte de så var det sjukgymnasten som ville ha upp Sanna på benen! Sanna gjorde klart för oss ganska snabbt, att här är man då inte ensam ofta! ;) En till sak som jag måste säga är att Sanna är expert, hon kan verkligen allt! Hon kör över personalen rätt bra! ;) hon är expert på såren hon har, provsvaren, medicinerna, rehabiliteringen osv. man blir alldeles chockad då hon förklarar alla möjliga saker och när hon diskuterar med personalen! Sanna har lärt oss väldigt mycket idag, vilket är kanon!!! :) bland annat att hon inte får dricka kranvatten, duschen måste vara igång 10 min före duschning, och alla oskalade frukter får inte tas in rummet, bara skalade frukter få tas in i rummet, och ska ätas skalade (förstås!;)) några exempel på saker som har stor betydelse! det är så mycket runt omkring som har betydelse! :/

jag och petra hade också köpt med oss lite presenter. knäppte lite kort så tänkte lägga in de här! vilken glädje vi fick ur henne idag! :) hon vart verkligen jätte glad över våra smycken som innehöll en lyckopärla. de var roligt att se glädjen!!! :) Starkare människa finns inte. KÄMPARSANNA!!! :) självklart kommer jag komma och hälsa på dig snart igen! :) det var så kul att träffa dig! :)



   

min 20 årsdag!

Publicerat: 2009-02-06 Kl: 00:21:46 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

idag är det alltså min födelsedag, (datumet har precis hunnits ändrats till 6 februari.) min 20 års dag har alltså varit, den slutade för 21 minuter sedan! den började firas redan imorse då pontus bjöd på frukost på sängen med massvis med gott+ jag må hon leva.. och presenter, och fina blommor som såg nästintill ut att vara en brudbukett! vilken underbaring till sambo! :)

fick gäster redan vid tolv och sen har dagen bara forsatt, med mycket främmande av släkt och vänner! har varit en riktig toppen dag! och tusen tack för alla presenter jag fått! verkligen jätte fina och välbehövliga presenter!! :)

har fått hela 40 gratulationer på facebook! och en gratulation på radion! tusen tack för alla gratulationer!!! :)

gjorde två pyjamastårtor! mumsiga vart dom! :)

                 &
fick mycket pengar så det blev en rejäl slant till resekassan! perfekt! sen fick jag också en smink kurs på make up store! också perfekt!! :)

 fick även mycket godis! tur att jag kan dela med mig!! ;)

tusen tack åter igen för alla fina presenter från släkt och vänner! :)


bjuder på bilder från mitt sista vän-besök eftersom jag inte vet om de övriga gästerna vill vara med på internet! :)
 


TAAAAAAAAAAAAAAAAAAACK!!! :)
ihelgen får jag också lite mer främmande! :) blir mycket gott i magen de här dagarna.. ;)

långendag!

Publicerat: 2009-02-04 Kl: 21:15:32 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer
..snart 20 år sedan jag föddes! tänk att jag har levt i tjugo år? känns bra att jag tagit itu med saker och ting, och att jag kommit någon vart här i livet. framsteg då och då, och förstås baksteg då och då. man lär sig hela tiden nya saker! livet är till för att testas och det har resulterat till att jag har gjort massvis med saker! jag är nöjd med mitt snart 20 åriga liv helt enkelt! ;)

idag har det bakats här hemma, efter att jag kommit hem från skolan!
P stod för shoppingen av alla ingredienser till alla bakverk och tårtan och jag har stått för själva bakningen! Bra deal tycker jag! ;) dessutom slapp jag disken! ;) Vilken underbaring jag har till sambo! egna initativ och allt! ;) själv har gjort tre tårtbottnar, dumlekakor och några jag uppfunnit själv!

nu har P precis kommit hem från ett pulsspinning pass och vi ska sätta oss och se semestersvenskarna som varit på tv tidigare ikväll! hur bra som helst, om ni frågar mig. restokig som jag är!

ha en trevlig kväll!

det här med teorier..

Publicerat: 2009-02-03 Kl: 23:37:19 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer
idag har det varit en städnings-tvättis+tränings dag!
och imorgon blir det en pluggisdag! ska träffa några från klassen i bibblan och diskutera psykologi. gruvar mig, känns bara så jobbigt att läsa om massa gubbar och deras teorier som uppkom för 100 år sedan. vi lever i nuet, bättre att sikta framåt tycker jag! men men.. sen när vi inte har något mer att diskutera så blir det att åka hem och baka till födelsedagen! någon som har några roliga recept, något man inte gör så ofta? något ovanligt men ändå ganska lätt?

nu fick jag en idée!
..men vill ha fler tips!!
gärna hemsidor med roliga recept! :)
 
(http://linneasskafferi.blogg.se/)

Våran Sanna!

Publicerat: 2009-02-02 Kl: 23:14:43 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer
sitter och pratar med sanna på msn som strax innan jul fick reda på att hon var ordentlig sjuk,leukemi(blodcancer). det är roligt att prata med henne och få höra sammanfattningsvis hur hon har/haft det. hon har personligheter som gör att hon klarar detta. man blir riktigt imponerad när hon berättar! det blir ett besök till sanna i veckan och det ska bli kul att träffa dig och jag hoppas att man håller sig pigg och kry så att man kan komma! :)

jag är bekymrad, förbannad och samtidigt väldigt irriterad över en sak som får mig att må dåligt när jag tänker på det. jag undrar hur man kan ge ett cancerbesked genom telefon? man har absolut ingen aning om vart personen är, hur personen mår förtillfället, om personen har människor runt omkring sig osv. hur kan man då ge ett sånt stort, tragiskt besked via telefon? det är obegripligt för mig! jag förstår inte! jag blev ännu mer ilsken då jag fick höra att de också dragit upp behandlingsformerna via telefon, samtidigt som beskedet. vem tar in det då man just fått reda på att man har cancer? snälla. kan någon kunnig person hjälpa mig att svara på detta. är det änns lagligt att ge ett sådan besked via telefon?

jag säger bara en sak, vi alla är så otroligt, otroligt, otroligt imponerad över dig Sanna, du är en riktig kämpe!! En stor kämpekram till dig!

(studentförfest hemma hos oss, juni08)


nu ska jag passa på att prata lite mer med sanna innan jag hoppar ner i sängen!

att prata på rätt sätt

Publicerat: 2009-02-02 Kl: 15:14:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer
kommunikation stod på pluggschemat idag!
har varit på skolan och träffat min grupp inför kommande seminarium.
vi har löst några uppgifter som nu är klar och ska ta resten i veckan.
rätt skönt att kunna diskutera lite, känns som att man fattar mer då man får höra allas åsikter om saker och ting. det underlättar till tentan och det är ju såklart bra! mycket behövlig dag har det varit! :)

har precis kommit hem, ska göra mat och sen ska vi åka till nordic på inomhusligan!
de var allt för idag! :)

söndag och 4 dagar till födelsedag!

Publicerat: 2009-02-01 Kl: 17:31:05 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer
var länge sedan man skrattade så mycket som igår!!
verkligen en kanonkväll vart det igår med klassen! supertrevligt!! måste helt klart göras om! :)
(har massa bilder, men eftersom jag inte vet vilka som vill vara utlagd på internet så lägger jag inte in dem här!)

idag mår man prima! tog en ordentlig sovmorgon till halv 12, så nu är vi utvilad och pigg!! vi har precis ätit kinamat och ska strax åka och träna!

sen ska vi hälsa på isabelle och emil en sväng! :)

imorgon har vi skola hela dagen lång. ett grupparbete som ska redovisas på seminarium nästa vecka! :)
RSS 2.0