ligger i lä!

Publicerat: 2008-09-30 Kl: 23:43:24 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Vägen till att bli nyutexaminerad sjuksköterska är lång..
väldigt lång! 3 år!!

tentapluggandet har legat i lä ikväll så imorgon är det nya tag som gäller!

imorgon ska våran grupp vara på KTC som ligger på sjukhuset. Där ska vi hålla på med Matning och etik.
Som om man inte kan mata en människa kanske ni tänker? ja så tänker faktiskt jag också..
men imorgon kanske jag får lära mig hur man matar en person som är blind? men som sagt.. vägen är lång!
väldigt lång!

det är kul att vara student (jag inbillar mig det iallafall), men det är faktiskt grymt tufft också!
tenta på fredag säger väl kanske en hel del? det är mycket som ska in i lilla hjärnan!

måste också få berätta att jag blir så less att jag inte har ett läs huvud. P behöver bara höra och läsa en sak en gång sen kan han det, jag måste läsa, läsa, läsa, prata med mig själv och ta pauser för att få in saken! Livet är orättvist! Men jag är glad att Pontus hjälper mig då jag behöver hjälp!! :)

nu ska jag göra lite fika och medan vi fikar så vill jag bli förhörd på alla lagar inom vården som vi präglas av!  ouuf!

tröttis!

Publicerat: 2008-09-29 Kl: 00:26:36 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

hur underbart är det inte att komma hem till ett välstädat hem efter ett 24h arbetspass!?! det händer faktiskt ofta, och jag blir alltid lika glad! :D nu ska vi krypa ner så vi orkar kliva upp imorgon, blir nog en liten sovmorgon imorgonbitti! :) jag är superduper trött...

just de.. vinterjackan som jag visade i förra inlägget blev min i lördags!

:)

godnatt på er! :)

Pluggisdag igen

Publicerat: 2008-09-25 Kl: 22:52:08 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer
hello!
dagen har varit lång.. imorse då jag gick av mitt arbetspass blev det raka vägen till skolan och där har jag varit hela dagen.. på kvällskvisten packade vi ihop anteckningsblocken och drog oss ut mot birsta. det behövdes fyllas på i flera kylskåp så vi slog samman och tog  våran bil ut till birsta. vi tog några varv på birsta city och sen storhandlade vi allihopa!  nu är kylskåpen full och det finns massvis med maträtter som kan tillagas! Kanon!! :) Har även hittat en superfin jacka som jag vill ha..



vi får allt se om det blir något köp eller inte! ;)

nu ska jag ta mig en varm dusch innan vi ska lägga oss..
imorgonbitti är det seminarium som gäller!
pigga och allerta.. sen väntas jobb! :)
jobbar cirka 36h i helgen! blir roligt de!! :)

den här fina termosmuggen köpte jag på åhlens!
perfekt att ta med till skolan med te i! :)

1 sida tar lååång tid!

Publicerat: 2008-09-23 Kl: 23:09:42 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


här har jag suttit istort sätt hela dagen, okej.. i några timmar iallafall! ;) pinsamt men sant så har jag faktiskt inte kommit så långt som jag hade velat. det har tagit 15 minuter att läsa 1 SIDA, och jag har bara läst en tredjedel av boken än.. böckerna är rätt invecklade och det tar tid om man vill fatta vad som står i de. på kvällskvisten har jag varit på ikea med mamma och maximilian, medan p hade ett möte nere på charm. jag gjorde dock inget fynd riktigt, tycker att det är bara en massa skit på affärerna nu faktiskt. nu är jag ute efter en varm vinterjacka och ett par snygga stövlar till vintern! nä.. nu ska jag äta min halva kebabrulle som jag har kvar sedan middagen som p köpte då han var på väg hem från sin kusin idag. Mmmm! han har pluggat på andra sidan stan idag så nu till "kvällsfikat" ska vi diskutera lite filosofi och etik och få lite ordning på det! Filosofin är invecklad och ganska svår faktiskt. sen ska jag också rensa kanterellerna som pontus plockade med morfar igår då de var och fiskade vid kusten! imorgon får vi främmande på kvällskvisten av mormor, morfar och rambo! men först blir det en pluggdag på skolan hade jag tänkt! sen jobbar jag natt imorgon också.. :) det händer mycket roligt nu!! :)

och just det... seminariumet som vi hade igår gick toppen för oss alla! :) det var inte så svårt som jag trodde de skulle vara, SKÖNT! :)

bil vs buss

Publicerat: 2008-09-21 Kl: 21:19:31 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

helgen har varit toppen här på östermalm!
vi har bara tagit det lungt hela helgen!! sett filmer, ätit gosaker och bara myst! :)

idag har vi båda jobbat. jag åkte buss till jobbet kl 10 imorse eftersom pontus började tidigare o slutade tidigare än mig. de var en stor upplevelse för mig som inte åkt buss på flera månader! jag kände mig lika less på att åka buss som jag gjorde alla tre år på gymnasiet. busschaffören körde som en galning, kändes som jag åkte runt hela västernorrland för att komma fram till timrå, chaffören tog för mycket betalt (jag är visst barn och inte ungdom) och det stank svett i hela bussen. jag är glad att vi har bil som verkligen inte stinker svett för de är bland den äckligaste lukten jag vet. hua! därimot är det ju behändigt att åka buss på vintern. då slipper man ju skrapa rutorna! så det är ju ett plus, men de kostar ungefär lika mycket att åka buss som bil tycker jag! jag skulle nog känna mig handikappad utan bil nu eftersom jag vant mig vid det, de är nog de bästa köpet jag gjort och att jag får dela den tillsammans med världens bästa sambo är ju också underbart! :) 

gud vilket tråkigt samtalsämne!
nu ska ni få läsa något ännu tråkigare.. 

imorgonbitti har vi seminarium och i fredags eftermiddag träffades våran grupp och gick igenom frågorna till imorgon! vi alla jobbar bra tillsammans så det kommer säkert gå galant! mitt livs första seminarium ska jag ha imorgon!!! Stort va!!! tänkte försöka läsa igenom det ikväll innan jag lägger mig!

nu ska jag göra lite kvällsfika och se på tv!

känner av paniken

Publicerat: 2008-09-16 Kl: 19:53:40 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer
helgen gick som sagt fort och nu är det redan tisdag, jag har även hunnit jobbat en natt också! :) ..nu börjar man också bli lite småstressad till tentan som är om 2-3veckor! men jag har inte gjort någonting åt det än ännu heller, så jag ska egentligen inte säga något än. tänkte nöja mig med att plugga till seminariumet till att börja med, där kommer vi ju kunna få ett och annat tips av varandra inför tentan. har kollat på gamla tentor, och kommit fram till att de är sjukt svåra..  jaja! de är bara att kämpa!

snart ska pontus iväg på jobbet men först ska vi fika lite varmchoklad och en macka och sen ska jag krypa ner i soffan igen, tänkte ta en pluggpaus och kolla på idol, sen ska jag läsa en bok som kan vara bra att ha läst till seminariumet som vi ska ha nästa måndag. Seminariumet är dock inget jag gruvar mig för.. :) Imorgon har vi preparandakurs till läkemedelsräkningen och det behövs verkligen då jag varken är bra eller dålig på matte, perfekt för att få lite tillbaka blickar från matten från gymnasiet. sen väntar två långdagar på skolan både torsdag och fredag! :)


 

Utgång x2

Publicerat: 2008-09-14 Kl: 14:53:33 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer
såhär seeeg har jag nog aldrig varit förrut.. .. eller jo kanske.. vilket fall som helst så i fredags var vi i en stuga i ljustorp, skälsjön och badade tunna, grillade korv, drack vin, och träffade en massa människor! det var jätte trevligt och vi badade i badtunna i ungefär fem timmar, sen kröp vi ner i sängen runt 4. klockan 11 var det uppstigning igen, då var det dags att åka hem för att ladda till nästa kvälls festligheter. 16 var det samling hemma hos en klasskompis på oscarsgatan där vi skulle träna på vårat "spex" och klockan 18 var det middag på brandstation! de var jätte trevligt och man träffade många nya människor! därefter drog vi vidare till kårhuset, där vart det så småningom helt full med folk och där träffade man ännu fler nya människor! det blev dans hela natten lång och vid tre började jag få ont i fötterna och skulle ta en taxi hem, men de fanns ingen ledig taxi? så jag promenerade hemåt, och då hurruni- då vart jag lagad av en grävling!! gu vad rädd jag var och skorna åkte ganska snabbt av!!!!!! väl hemma, kom det folk bara en stund efter. då hade pontus bjudit hem massa folk från klassen på efterfest! det var också jätte trevligt och vid tjugo över 5 imorse gick vi och la oss! :) Sömnen behövdes och vi sov ut till ett idag! när jag väl vaknar har mamma ringt och skickat sms, i första smset frågade hon om jag ville med på ikea och i det andra stod det "Vi är på akuten nu, Maxmilian har slagit hål i huvudet.. Ring linnea om du undrar något!" Vad fort allt kan hända! Nu har de fått återvänt hem och det var ingenting som behövdes sy som tur! maximilian fick med sig en tigerfilm hem under armen som beröm för att han varit så duktig så de var ju bra för honom att se att det inte är farligt att gå till doktorn som man kan tro när man är liten! :) idag laddar vi för GIFmatch, pontus bjöd med en massa nykomlingar från andra städer som ska med, både tjejer och killar så det ska också bli  roligt! sen väntar jobb för oss båda.. vi jobbar natt! :) jag jobbar bara en natt, men pontus har fem nätter på rad att jobba på rättspsyk!

nä nu blir det en varm och behövlig dusch! :)
kram på er!


jag och issa förra helgen! :)

höststädning!

Publicerat: 2008-09-11 Kl: 22:00:34 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer
ikväll har vi storstädat, eller rättare sagt vi har haft en ordentlig höststädning här hemma. pontus städade tre rum och jag ett. men han har inte gnällt något om det!, han bara körde på..  :) jag fick ta sovrummet med alla kläder så nu är det ordning i våra garderober också, och i övriga lägenheten förståss;)

nu ska ni få se hur vi bor!
        

 och den sista bilden.. kände att jag bara var tvungen att knäppa kort på ena garderoben för att visa hur stången ser ut där inne... titt som tätt ligger hela stången och alla kläder på garderobsgolvet så nu kanske ni förstår att de är mycket att städa då och då i den. ni kanske tänker, varför skaffar du ingen byrå? vi har redan två byråer med kläder i och vi får inte plats med fler! men det ska bli en rensning i garderoben den här månaden, det är mycket som inte används!!




just nu håller jag och pontus på att baka tekakor! 
de ska bli en riktig mumsig kvällsfika idag!! :)


bjuder på de här bilderna också..
på skolan för några dagar sedan då pontus blev intervjuad för web-tv.. :D
 

i loooove you!!

8-12

Publicerat: 2008-09-11 Kl: 14:23:38 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer
dagarna rullar på bra just nu.. skola mellan 8-12 ungefär och sen egen studietid resten av dagen som det kallas. igår var vi några som var på fotbollskväll nere på olearys, och de var trevligt! :) idag har vi haft lagstiftning föreläsning till elva och sedan tog vi en lunch innan det var dags att träffa våran grupp inför lördag. på lördag ska en del från klassen ut. det blir först mat på brandstationen och en massa tokigheter, och därefter verkar det bli kåren! :) innan middagen ska vi träffas på oskarsgatan för att få ihop ett bra "spex" som våran grupp sen ska visa upp. ja.. och även peppa med fördrink/ar! sen hörde jag att det blev ändringar med tjejutgången imorgon, att vi skulle flytta den till löning, och de går ju bra! :) ja.. så ser det ut!  :) ikväll ska jag och bella på ett baspass vad det nu är?.. sen har jag inte planerat något speciellt. tvättstugan kanske är ledig och sen är det ju idol! de blir finfint de!

nä nu ska jag kliva upp ur soffan och göra något roligare!

7 september

Publicerat: 2008-09-07 Kl: 21:45:26 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


helgen som varit..
det har varit en välbehövlig ledighet i helgen!
i fredag tog jag, pontus och en kompis till honom en fika nere på stan. sen införskaffade jag mig lite nya höstkläder och så. och på fredagkväll var vi på 3-parsmiddag hos johanna och glenn! supertrevligt var det!! :)
..sen på lördagen gjorde jag och bella stans uteliv osäkert! träffade många gamla kändisar och vi hade super kul!! :)
sen idag har jag varit på ett pump pass och inte gjort så mycket mer. det vanliga, städa, laga mat, tvätta.. och ja.. allt de där som man behöver göra!

just nu är pontus på bio med sina kompisar och jag har precis varit och handlat mat.
tänkte överaska med goda räkmackor då han kommer hem. han kommer uppskatta det till 1000 och då är det alltid roligt att överaska! :D han älskar räkmackor.. och lika så jag! :P

imorgon är det skola igen och jag ser faktiskt fram emot den!
sen hoppas vi också att våra sista böcker kommer med posten imorgon.

hejhopp!

20:43

Publicerat: 2008-09-02 Kl: 20:43:26 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer
hemma från ett träningspass på friskis och svettis och ännu en dag är överstökad i pluggvärlden! lärde mig tyvärr inget nytt idag, informationen var samma som igår och den gick att läsa in på egen hand. dock har jag hämtat ut alla kort och betalat kåravgiften! :) imorgon hoppas jag att kursen sätter igång på riktigt för nu har det varit två sega informationsdagar, men de är ju ändå skönt förståss! sen imorgon ska vi på någonting som heter kårmässa på eftermiddagen.. ingen anning om vad det är, men gratis prylar och det bjuds på mat! idag har jag också beställt de sista böckerna(både nya och begagnade) som vi behöver i termin 1 och 2. (nån enstaka bok för T2 är dock kvar!).. ja, vad händer mer..

imorgon ska jag på stinas ljusparty.
det ska bli jätte trevligt! men före det måste jag hem till min familj och vattna blommorna. jag är nämnligen blomvakt denna vecka då dem är i kroatien och har inte varit där nu på ett par dagar...

såg på schemat nu på internet att vi har egen studietid både torsdag och fredag..
trodde vi bara hade det på fredag.. gruppindelning imorgon, ska bli intressant att se! :)

nä.. nu ska jag vara lite social och göra iordning gofika med varm choklad!

min första dag på sjuksköterskeutbildningen

Publicerat: 2008-09-01 Kl: 21:31:27 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

nu är min första dag på universitetet avklarad. det hände faktiskt inte så mycket idag. upprop, information och fotografering var de dagen hade att erbjuda, skönt med mjukstart! nu på kvällskvisten har jag och bella varit ute på birsta en sväng. gjorde väl egentligen inget kap, utan köpte bara saker som jag behöver nu till skolan och sen var vi och handlade mat på ica maxi.

nu ska jag strax krypa ner så jag kommer upp imorgon.
imorgon börjar vi 08.15!


RSS 2.0