mina dagar

Publicerat: 2008-07-29 Kl: 23:52:33 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer
igår var jag och maximilian och badade i lilla bandsjön! vi var där i stortsätt hela dagen och det uppskattades verkligen av maximilian! vi badade, lekte i sanden och fikade, badade, lekte i sanden och fikade.. och så rullade det på! :) maximilian var väldigt trött då han kom hem. på kvällskvisten efter badet tog jag och mamma oss en shoppingtur på birsta city. där fyndade vi lite småsaker och sen åkte vi på willys och handlade mat. :)

idag tog jag sovmorgon till tio. åt frukost och därefter drog mig neröver backen till stan. där mötte jag upp issa som väntade i solen på mig. vi gick på café och tittade lite i affärer. Jag köpte faktiskt ingenting förutom på cafet! igårkväll hade jag min planerar budget-planering! och jag kom fram till att nu blir det inge mer shopping på ett tag. pengarna kommer dock ändå rulla bort från kontot, det ska betalas hyra, mat, bensin och räkningarna ska betalas. men resten ska sparas för jag ska ju bli fattig student om ungefär en månad! huhu... sen åker vi ju utomlands också snart! ska bli så kuuul! :)

ikväll har jag och p varit ute på promenad efter att han slutade vid 21. såklart så skulle pontus ha mig till att springa. de var sjukt jobbigt att jogga med någon som kan sin grej. gör nog aldrig om denna tur alltså.. tog en bra stund för min del att komma in i andra andningen....... får göra något åt de där......det är pinsamt!

nu ska vi sova!
imorgon går jag på mitt 24h pass så då gäller det att vara pigg och allert! :)

Godnatt på er!

stranden

Publicerat: 2008-07-27 Kl: 21:57:39 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer
NU SKA JAG BJUDA PÅ DEN HÄR SNYGGA BILDEN FRÅN KVÄLLENS BAD! :D




igår blev det utgång! vi var först bjuden på grillfest och därefter drog vi oss in till stan. stadshuset var det som gällde! vid tvåtiden avrundade vi utgången och imorse klev vi upp i tid för att vi skulle iväg på stranden. Oxviken fick det bli idag! :) vi köpte med oss mat från pizzerian och när jag ska äta min sallad, visade det sig att jag hade glömt besticken hemma! LYCKAT! jag fick göra det bästa av situationen och använda brödet som gaffel! efter att vi hade legat på stranden i några timmar åkte vi ut till åstön. där besökte vi cafeet längst ut, samt klipporna. det var meningen att vi sedan skulle stanna på holmöbrygga och äta middag men vi bestämde oss för att boka bord nästa helg, eller om två istället eftersom vi var helt slut efter stranddagen på bakisdagen! :) när vi var tillbaka i söråker hälsade vi på mormor och morfar och sen stannade vi i timrå och hälsade på i gårdarna, hos våra föräldrar. där blev det fikax2, kvällsdopp med maximilian och trevligt umgänge!

imorgon är jag ledig igen så då ska jag och maximilian åka och bada i lillabandsjön om solen skiner, men först ska jag åka och köpa studentlitteratur! :)

nä, nu ska jag baka muffins som vi kan ha med oss imorgon!
bjuder föresten på några mobilbilder!

   

JA till utbildningen

Publicerat: 2008-07-23 Kl: 10:36:31 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer
Jag har tackat JA till sjuksköterskeutbildningen. jag kommer gå dit, bli nollad, kolla mig runt, sätta mig in i litteraturen och sen får jag se hur jag känner! :) igår fick vi brev hem om allt som hade med utbildningen att göra och då märkte jag en sak. schemat på miun hemsida stämmer inte överänns med schemat jag fått hemskickat så jag vet faktiskt inte alls vilket av dem som gäller..  (http://apps.miun.se/schema/schema.asp?typ=0&db=svl&progId=VSSKG08H&fk=1) som det ser ut nu så sker insparken(nollningen) redan fredag den 29 augusti. dagen efter vi kommer hem från grekland med andra ord! sen börjar utbildningen den 1 september.. vi får se vart det hela leder. nu är jag på jakt efter litteratur samtidigt som jag väntar på litteraturlistan, är det någon som har eller känner någon som vilja sälja litteratur. skriv till mig!

nu ska jag bege mig ut i solen!
funderar på att åka till stranden sen då pontus vaknat. fast han brukar sova till cirka 14 då han jobbat natt. så vi får se vad vi ska göra sen! :)

kåvenpåven

Publicerat: 2008-07-22 Kl: 22:27:01 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer
nu behandlas jag med kåvepenin!
smärtan blev värre inatt och jag sov inte en blund.
läkaren jämförde mina halsmandlar med berg så jag antar att de var uppsvälda som tusan! men nu har hälften av smärtan försvunnit! jag kan till och med äta riktig mat nu. igår fick jag äta dietkost för att jag skulle kunna få i mig något. så skönt att febern är borta iallafall!

nu ska jag krypa ner i sängen och dra täcket över huvudet och hoppas på bättre tider!
desutom är jag helt själv inatt.. de är inge roligt!

guuuud vad jag klagar!
men det får jag göra för de gör jag så sällan annars! :)

halsont

Publicerat: 2008-07-21 Kl: 23:31:51 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

jag har äckligt ont i halsen!
började igårkväll då jag hade en sovande journatt på jobbet, vaknade varje gång jag behövde svälja= ingen sömn. är det inte bättre imorgonbitti måste jag nog ringa vårdcentralen och beställa tid. jag brukar sällan bli sjuk, den enda gången jag VET att jag blir sjuk är strax innan jag åker utomlands, då brukar det vara stressigt i mitt liv och detta brukar orsaka en rejäl förskylning.. tur att jag bara jobbar 7 timmar på hela veckan! jag hoppas att jag hinner bli frisk tills på torsdag! :)

min dag

Publicerat: 2008-07-17 Kl: 23:22:41 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer
imorse tog vi oss en ordentlig sovmorgon innan vi åkte ut till timrå en sväng. där knäppte jag några kort som jag tänkte bjuda på. sen åkte vi och hämtade släpvagn och köpte två solarium som jag vill så gärna ha. fick ena på köpet! meningen var att jag skulle köpa ett som jag ska ha i stugan, men då fick jag ett på köpet! inte dåligt! ikväll har jag systeryster elin på besök. pontus jobbar natt inatt så hon ska dela dubbelsängen med mig inatt! :) imorgon ska vi på stan så att pontus kan få sova lite, sen väntas 24h jobb! :) det känns att jag varit långledig nu, jag längtar till jobbet och det ska bli roligt att jobba!

eftersom jag har elin på besök ikväll så ska jag lyxa till det med henne. vi ska vara vaken läänge och nu tänkte jag försöka koppla i xboxen, om jag kan...


bild ett: lillebror maximilian!
bild två: maximilian testsitter i våran bil
bild tre: lillasyster elin, maximilian och mamma
bild fyra: elin, maximilian och mamma igen
bild fem: samma gäng
bild sex: maximilian
bild sju: lillasyster linnea

nu, redan i höst?

Publicerat: 2008-07-15 Kl: 22:45:15 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer
det har hänt mycket sedan jag skrev sist. i söndags bjöd vi hem min familj på middag här hemma innan vi båda åkte och jobbade natt. efter att vi hade slutat åkte vi till stugan för att städa förråd och måla. pontus farmor var också med. på kvällskvisten kom min mormor och morfar och hälsade på. eftersom min morfar är snickare så skulle han hjälpa pontus med byggprojektet, bastun, sen fikade vi innan de begav sig hemöver igen! :) jätte trevligt var det! och vi blev bara där en natt eftersom p jobbar dag imorgon. Hoppas att det blir fint väder imorgon så man kanske kan åka till stranden! :) om inte solen skiner imorgon har jag inget planerat mer än att tvättstugan är bokad och jag behöver passa maskintiderna. vi får hoppas att solen skiner iallafall!! :)

sen har jag ju en nyhet också!
Jag har kommit in på sjuksköterskeutbildningen på Mittuniversitetet!
...så nu velas det fram och tillbaka här! detta är det enda som snurrar i mitt huvud just nu. det känns förstås jätte kul att jag kommit in men vet inte om jag är motiverad till att plugga redan i höst. ett plus är ju då att jag blir klar fortare med utbildningen, om det går som jag vill..  vad säger ni läsare, har ni några tips, fördelar och nackdelar med mitt plugg som kan köras igång redan i höst?

43 står för hur många de tagit ut i urvalsgruppen gymnasiebetyg. sen tog de in 29 stycken på högskoleproven. alltså är det sammanlagt 72 stycken som kommit in av några hundra sökande. vt-07 var det sammanlagt 575 stycken som sökte. iår finns det ingen statistik än. detta är tagit från http://www.vhs.se/templates/Page.aspx?id=1444

Birsta city

Publicerat: 2008-07-12 Kl: 16:09:11 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

vilket trååkväder och vilken huvudvärk!! imorse vid nio knackade det på dörren, där stod emil och isabelle. grabbarna hade nämnligen bokat in en resa till stugan över dagen så idag har jag och bella varit på ikea och fyndat en massa som vanligt och även ätit en lunch tillsammans. idag köpte jag ett välbehövligt tidningställ som jag tänkte vi ska ha i sovrummet. kommer bli toppen där! :)

igårkväll efter pontus hade slutat åkte vi ut till timrå, där umgicks vi med min familj som hade besök av en massa grannar och bekanta. de hade nämnligen fixat en sill och surströmmingsafton tillsammans med grannarna bredvid. trevligt trevligt! :)

pontus och emil kommer hem någongång ikväll, men pontus kommer dra ungefär lika fort igen för han ska jobba natt. får se vad det blir ikväll för min del, elin har ringt och vill komma och umgås med mig ikväll så jag hoppas jag slipper vara en tråkig-huvudvärks-syrra i sånafall. nä, nu måste jag först och främst gå till tvättstugan och boka en tid. har jag tur får jag en tid redan idag.. eller imorgon! :)


behöver ooork!

Publicerat: 2008-07-11 Kl: 11:42:08 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

nu önskar jag  att jag hade bott kvar hemma kan jag säga. det är mycket som ska städas och det tar aldrig slut, även fast vi bara bor i en 2:a. ska dammsuga, torka golven, dammtorka, plocka, rensa garderoberna och skolådorna, byta sängkläder och möblera införskaffade prylar. men det kommer bli fint, framförallt i sovrummet med de nya sakerna!
nu ska jag forsätta!

så vart det!

Publicerat: 2008-07-10 Kl: 23:54:43 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

det är redan torsdag.. och snart fredag!
snabbtrippen till stugan vart mycket lyckad. min lillasyster Elin fick följa med också.  :) Pontus vart väldigt överaskad då vi kom tuttandes på vägen då han stod och målade garaget! Vi hann med mycket under kvällen, vi var ute med båten och fiskade, kollade på allsång på skansen, åt pizza och spelade kort. det var mysigt och pontus berättade spökhistorier innan vi somnade, det tyckte 11åriga Elin om!

sen har jag även hunnit jobbat ett till 24h pass så nu dröjer det tills jag jobbar nästa gång, söndagnatt går jag på igen. efter att jag gått av passet och efter pontus slutat jobbat åkte vi och gjorde av med en massa pengar på birsta. vi införskaffade oss en frysväska(box) och en massa andra saker som är bra att ha då vi åker iväg. ikväll har vi varit och planerat inför greklandresan och spelat lite kubb och nu tänkte vi snart krypa ner!

imorgon är jag ledig så då hoppas jag på finväder! om inte, så blir det en tråååkig städdag! :/

och just det.. urval 1 är i full gång för högskolan just nu, dock väntar jag på min kod för att kunna se om jag kommit in. men folk säger att jag kommer in, så antar det.. i såfall är det de värsta kvar, att ta ett beslut! :S

Godnatt!

snabbtripp

Publicerat: 2008-07-08 Kl: 15:23:03 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

gick av mitt 24h pass tre idag och nu tänkte jag åka och överaska pontus i stugan. han har småtjatat om att han tycker att jag borde åka dit efter jobbet, så nu ska jag göra det.... men jag tänkte bara dyka upp!  vilken överaskning! :D jag ska alltså åka sammanlagt 10 mil på dem här dagarna. jobbar eftermiddag imorgon så det blir en snabbtripp! :)

heida medelpad!

Gatufesten är över för i år

Publicerat: 2008-07-06 Kl: 21:51:50 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

då var det söndag igen då och årets gatufest är över. gårdagen var kanon, trevligt sällskap och trevlig stämning! efter midnatt tog vi oss en langos och cyklade hem. väl hemma var det bara att krypa ner och imorse tog jag mig en ordentlig sovmorgon till halv tolv, medan pontus åkte och jobbade 9.30! idag har jag varit hos faster och hennes familj och grillat. supermysigt! :) nu har precis pontus kommit hem från jobbet så nu ska vi umgås lite och sen ladda om batterierna för veckan som kommer.. pontus åker till stugan i tre dagar och jag jobbar två 24h pass! :)

byebye!


21/8- Kreta, Sunwing Resort Makrigialos! Ska bli underbart!!

GF=regn?

Publicerat: 2008-07-05 Kl: 16:28:14 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer
då var årets gatufest igång då! eftersom det var så fruktansvärt värdelöst förra året på GF med regn och allt där till så hade vi  bestämt oss för att bara gå en dag denna vecka, onsdag... men så vart det inte! Jag har köpt två biljetter så vi ska gå ikväll också.. pontus har jobbat kväll (9.30-21) alla dagar och kommer även göra det ikväll och imorgon men vi går ändå ikväll. idag har jag varit nere på stan med bella. vi har shoppat en hel del. men det är väl inget nytt att vi brukar shoppa. vi är expert på att slösa pengar! ;) vädret har varit skapligt hela dagen, men nu reeeeeegnar det! TYPISKT! Men får göra det bästa av situationen och ha kul ikväll ändå! :D

nu ska jag stäääääda innan allt drar igång!

zzZzZ..

Publicerat: 2008-07-01 Kl: 15:58:09 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer
nyligen kommit hem från mitt 24h pass. natten har varit lång, det blev mycket surr med stina. vi somnade vid halv fyra och skulle upp sju igen! ;) men det var roligt att höra och prata om en massa tokiga minnen. :)

nu försöker jag få till en kycklingrätt tills pontus kommer hem. sen tänkte vi ta en cykeltur ner till stan. vi har dock bara en cykel just nu så jag får sitta bak. men det funkar ju det också! :P

ikväll blir det nog en tidig kväll
behöver ta igen timmarna jag inte sov inatt.
imorgon jobbar jag mellan 8-21 och därefter ska vi ta en sväng på gatufesten! :)
blir naaaajs!
RSS 2.0