en tanke till de behövande

Publicerat: 2008-01-07 Kl: 00:37:30 | I kategori: Allmänt
Nu är jag färdig med en uppgift iallafall. Har suttit och läst om en massa hjälporganisationer som hade med mitt skolarbete att göra.. jag mår dåligt efter att jag kollat på en massa tragiska bilder men.. här sitter jag, haft världens bästa jul... men resten av världen då, har dem änns fått någon mat? jag kände att nu var det dags igen att ge en behövlig slant till behövande.

Jag skulle vilja bidra till alla organisationer som hjälper människor men eftersom jag är en fattig student så kan jag tyvärr inte bidra till alla! därimot har jag nyss bidragit till SOS Barnbyar!

Astrid Lindgren var en person som ivrigt förespråkade att alla barn i världen, oavsett hudfärg, nationalitet och religion, ska ha rätt till kärlek och omvårdnad. I år skulle hon ha fyllt 100 år. SOS-Barnbyar har i sam­arbete med Saltkråkan AB börjat samla in pengar till Astrid Lindgrens Barnby.

Varje år får närmare en miljon barn och familjer hjälp genom SOS-Barnbyar. Idag finns organisationen representerad i 132 länder och är därmed världens största för omhändertagandet av föräldralösa och övergivna barn. SOS-Barnbyar driver även skolor, sjukhus, sociala center, yrkesskolor och ungdomshus. Det är en politiskt och religiöst obunden organisation som arbetar enligt FN:s Barnkonvention.

vill du också bidra med en peng? eller bli fadder?
http://www.astridlindgren.sos-barnbyar.net/Default.aspx ..

Starka bilder!
(http://www.unicef.se/media/images/thumb_hq060024.sara_cameron.jpg)


(http://www.totaljustice.org/images/fattigdom.jpg)


(http://www.sr.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/83/60859_337_200.jpg)


(http://www.stagg.gy-edu.kalmar.se/vfv/projekt/CeciliasAfrika.gen/massajmans391x265.jpg)

 
(http://multimedia.api.no/www.ringblad.no/archive/01204/3219839953_1204852m.jpg)

Dessa tre bilder är knäppt från en fattig by som vi besökte i bulgarien sep-07!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0